Dortová lízátka (cake pops) podle APETIT online.cz
Potřebné ingredience
NA KORPUS 125 g změklého másla + na formu 1 lžička vanilkového extraktu 100 g krupicového cukru 2 vejce 250 g prosáté polohrubé mouky + na formu špetka soli 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva strouhaná kůra z 1 biocitronu 75 ml podmáslí NA GANACHE 200 g kvalitní bílé čokolády v peckách 100 ml 12% smetany na vaření
Postup přípravy
Příprava jídla
PŘIPRAVTE SI KORPUS
1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm důkladně vymažte máslem, vyložte…
Oříškové košíčky s krémem
Potřebné ingredience
Na košíčky : 100 g změklého másla, 120 g krupicového cukru, nejlépe hnědého, 100 g lískových oříšků( můžou být i vlašské), jemně umletých, tuk na vymazání formiček Na krém: 250 g mascarpone, žervé nebo jemného tvarohu, citronovou šťávu, 3 lžíce práškového cukru
Postup přípravy
Těsto: vyšleháme máslo s cukrem do pěny a zašle hame na mleté ořechy. Těsto vyjde na 12 formiček cca 6 cm v průměru. Do každé formičky dáme tak lžíci těsta a pečeme dokud…
DVOUBAREVNÉ JARNÍ KYTIČKY
Potřebné ingredience
Ingredience-světlé těsto: 200 g hladké mouky, 80 g másla, 80 g jemného krystalového cukru, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce střední velikosti, špetka soli. Ingredience-kakaové těsto: 180 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku, 80 g másla, 80 g jemného krystalového cukru, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce střední velikosti.
Postup přípravy
Postup práce:
Zpracujeme těsta z obou surovin (každé zvlášť), zabalíme do fólie a na 30 minut uložíme do ledničky.
Odebíráme po částech, vyvalujeme válečky o průměru 1 cm,…
Domácí karamelky
Potřebné ingredience
250 g cukru 50 ml vody 30 g másla
Postup přípravy
Rozpustíme cukr do potřebné barvy, poté postupně přiléváme vodu. Odstavíme z plotny a zašlrháme máslo. Ještě horké lijeme do formiček, po vychladnutí vyklepneme. Skladujeme v…
Milostě
Potřebné ingredience
1.těsto-2 dcl piva,2 dcl mléka,3 žloutky,citrónová kůra,5 PL rumu,600 g hladké mouky. 2.těsto-200 g másla(zlatá haná),200 g hladké mouky.Na smažení 1/2 l oleje a mletý cukr na obalení,2 vanil. cukry
Postup přípravy
uděláme si dvě těsta podle receptu a balíme,tak jak listové těsto(do obálky).Vyválíme si těsto č 1. a na něj rozválíme těsto č.2 a zase rozválíme a zase složíme do obálky.Uděláme…
Roláda tety Dobry - rychlá, jednoduchá a skvělá
Potřebné ingredience
5 vajec, 4 vrchovaté PL cukru moučka, 4 PL kakaa, krém: dle chuti - buďto šlehačka, popř. ztužovač, nebo já dělám tvarohový krém - cca 110-120 másla, 90 g cukru moučka, vanilkový cukr, půlka tvarohu
Postup přípravy
Vyšleháme do pěny celá vejce. Přidáme cukr a kakao a vyšleháme. Na plech dáme pečící papír, který vymastíme máslem. Vylijeme kakaové těsto na plech a snažíme se z něj udělat co…
Bezlepkové žloutkové cukroví z formiček
Potřebné ingredience
280 g moučkového cukru vanilkový cukr 3 žloutky 1 celé vejce\\r\\nmáslo na vymazání formiček
Postup přípravy
* Nejprve důkladně vymažeme suché (!) formičky máslem. Zkusila jsem olej, sádlo, ztužený tuk i Heru, ale nejlépe jdou opravdu vyklápět z másla.
Vymazané formičky si připravíme…
vymazlené domácí raffaello
Potřebné ingredience
250 g másla, 5 -10 lžic sušeného mléka, 50 g moučkového cukru, 50 g dortových oplatek, loupané mandle, bílá čokoláda nebo poleva, strouhaný kokos na obalení
Postup přípravy
Máslo rozpustíme v misce nad vodní lázní.
Přisypeme sušené mléko a cukr - množství záleží na chutích, pokud chcete hodně mléčnou náplň, dáte více mléka, pokud hodně sladíte…
LINECKÁ SRDÍČKA-SLEPOVANÁ I PLNĚNÁ
Potřebné ingredience
Suroviny na linecké těsto: 200 g hladké mouky, 130 g másla, 65 g moučkového cukru, 1-2 žloutky (dle velikosti vajec), strouhaná citronová kůra. Ostatní suroviny (pokud budeme plnit, nebo slepovat): Pravý rybízový džem, moučkový a vanilkový cukr, krém do cukroví.
Postup přípravy
Postup – těsto:
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a vložíme do ledničky alespoň na hodinu. Pak vyválíme plát a vykrojíme formičkou srdíčka, nebo jiný…
DVOJBAREVNÉ KOKOSOVÉ KULIČKY-nepečené
Potřebné ingredience
Ingredience: 350 g mascarpone, 200 g moučkového cukru, 250 g kokosové moučky + na obalení kuliček, 2 PL nutely, 4- 5 ks oplatků, 30-35 lískových oříšků.
Postup přípravy
Postup práce:
Oplatky rodrtíme, nebo rozmixujeme a smícháme s mascarpone, přidáme cukr, kokos a dobře ručně promícháme.
Směs rozdělíme na 2 díly do dvou misek.
V jedné…