Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1kg oloupaných a vykrájených hrušek,1 Extra želírovací cukr (2:1) ,2 lžičky kys. citronové,rum

Postup přípravy

Hrušky rozemeleme nebo rozmixujeme.Dáme do hrnce,přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.Vypneme a podle chuti můžeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa

Potřebné ingredience

červená řepa,NÁLEV:1 l octa , 2 l vody , 10dkg soli , 35 dkg cukru, 8 g anýzu , 16 g kmínu , 16 g fenyklu , 8 lžic nastrouhaného křenu

Postup přípravy

Svaříme si nálev den předem,aby se chuť všech přísad dostala do nálevu,těsně před použitím , nálev totiž zcedíme .Očištěnou řepu,zbavenou lupení a zbytečných kořínků,uvaříme ve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilované papriky v oleji

Sterilované papriky v oleji

Potřebné ingredience

papriky - kapie , bobkový list , celý pepř , nové koření , hořčičné semínko ,olej,NÁLEV:1 1/2 l vody , 1/2 l octa , 12dkg cukru , 12 dkg soli,

Postup přípravy

Omyté papriky rozpůlíme,zbavíme stopek a jadřinců.Rovnáme do sklenic,aby se jich tam vešlo co nejvíc,můžeme je nakrájet na menší kousky.Než začneme papriky dávat do sklenic,dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkovo-banánová marmeláda

Meruňkovo-banánová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg odpeckovaných meruněk , 0,5 kg oloupaných banánů , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Superželírovací cukr 3:1 od Dr.Oetkera

Postup přípravy

Meruňky a banány semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , promícháme a přivedeme k varu.Vaříme 5 minut,sebereme vzniklou pěnu a ještě horké lijeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová marmeláda

Broskvová marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných a odpeckovaných broskví , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Broskve semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , zamícháme a přivedeme k varu.Vzniklou pěnu sebereme.Vaříme asi 5 minut.Jěště horkým plníme slenice…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Višňovo-jablečná marmeláda se skořicí

Višňovo-jablečná marmeláda se skořicí

Potřebné ingredience

60dkg višní , 40dkgjablek ,1/2 lžičky skořice , 1 lžička kys. citronové ,1 Gelfix Klasik 1:1 od Dr.Oetkera , 1,12 kg cukru krupice

Postup přípravy

Odpeckované višně a očištěná jablka semeleme na masovém strojku.Dáme do hrnce spolu se skořicí , kys. citronovou a cukrem smíchaným s Gelfixem.Přivedeme za stálého míchání k varu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Malinové želé

Malinové želé

Potřebné ingredience

Šťáva z 1 citronu,1/2 l vody , 50 dkg malin,30 dkg cukru krupice,1 Gelfix Extra 2:1

Postup přípravy

Očišťěné maliny spolu s citronovou šťávou a 1/4 l vody povaříme asi 2 minuty.Propasírujeme,přidáme 1/4 l vody a cukr smíchaný s Gelfixem,za stálého míchání přivedeme k varu,vaříme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmeláda s banány

Jahodová marmeláda s banány

Potřebné ingredience

70dkg jahod , 30dkg banánů , 1 lžička kys. citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(nejlepší je od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Ideální recept , máme-li málo jahod,banány ji nastaví a dodají marmeládě lahodnou chuť.Jahody zbavené stopek i terčíku a banány semeleme na masovém strojku.Smícháme v hrnci s…

Zobrazit více...

Kategorie