Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Sterilované papriky v oleji

0.0
Sterilované papriky v oleji

Potřebné ingredience

papriky - kapie , bobkový list , celý pepř , nové koření , hořčičné semínko ,olej,NÁLEV:1 1/2 l vody , 1/2 l octa , 12dkg cukru , 12 dkg soli,

Postup přípravy

Omyté papriky rozpůlíme,zbavíme stopek a jadřinců.Rovnáme do sklenic,aby se jich tam vešlo co nejvíc,můžeme je nakrájet na menší kousky.Než začneme papriky dávat do sklenic,dáme na dno menších skleniček 1 bobkový list,3 kuličky nového koření a 3 pepře a půl lžičky hořčičného semínka.U větších sklenic dáme ve správném poměru více.Papriky zalijeme svařeným nálevem.Nakonec do každé sklenice dáme 1 lžici oleje.Zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při 85°C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 28. 7. 2009, 18:40
Dovezla jsem si papriky se Slovenska, mám jich 5 kg, tak uvidím, jak mi vyjde nálev. Moc se na ně těším, ještě jsem je nikdy nedělala, ale mamka je dělávala každý rok. Jdu na ně, mám na to celý večer, zítra balím na dovču, tak už nebudu stíhat. :-)
itinka007 27. 7. 2009, 11:27
dneska budu zavařovat tak jsem zvědavá... jen se chci zeptat papriky chci pokrájet na proužky jak dlouho bych je měla sterilovat??? a není ten nálev moc kyselý na pariky?? prosím o co nejrychlejší odpověd. mooc děkuji.Lucka :-)
chumida 27. 8. 2008, 17:12
Moc děkuji za receptík (Y) Papriky ještě nejsou ani uleželé a už jsem neodolala, ochutnala a už teď jsou vynikající (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie