Hejkyho noky DO PŮL HOĎKY NA STOLE :-)
Potřebné ingredience
500g kuřecího masa, 500g bramborových noků, 200g eidamu, 200g nivy, 200ml smetany ke šlehání, trošičku tuku na osmahnutí masa, koření - dle vaší chuti, doporučuji např. Podravka PIKANT apod.
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, během restování přidáme koření, promícháme, hotové vypneme. NESOLÍME!!! (pokud chceme docílit více křupavé…
Řízek naruby
Potřebné ingredience
kuřecí maso na řízky, sůl, pepř (podravka pikant), strouhanka, vejce, tuk na smažení, šlehačka (smetana na šlehání), brambory na přílohu, petrželka na ozdobu
Postup přípravy
Kuřecí řízky osolit, okořenit, posypat strouhankou a do řízků ji zaklepat paličkou na maso, poté je obalit v rozšlehaném vajíčku a péct na rozpáleném tuku jako klasický řízek.…
Sýrová polévka
Potřebné ingredience
čerstvé máslo, hl. mouka, 10 dkg strouhaného sýra (eidam), 1 l vody, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, 6 lžic smetany (dle chuti i více), petrželka, možno špetku muškátového oříšku, osmažené kostičky z rohlíku
Postup přípravy
Z másla a hl. mouky udělat světlou jíšku, zalít vodou, přidat sýr - nechat rozpustit, přidat koření, masox, smetanu a vařit cca 20 min. Výborně se míchá metlou na sníh, je pak…
Rafaelo řezy
Potřebné ingredience
3 celá vejce,
1 a 1/2 hrnku krystal. cukru,
2 hrnky pol. mouky,
2 vanil. cukry,
1 pr. do pečiva,
1 hrnek mléka,
1 hrnek kokosu,
1 šlehačka (smetana ke šlehání 250ml),
hrst vařených loupaných mandlí (možno vynechat),
olej + hr. mouka na vymazání plechu
Postup přípravy
V míse utřít (ruční šlehač) celá vejce a 1 hrnek cukru, přidat mouku, pr. do pečiva, 1 vanil. cukr a mléko. Prošlehat, aby nebyly hrudky. Vylít na olejem vymazaný a hr. moukou…