Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Hejkyho noky DO PŮL HOĎKY NA STOLE  :-)

Hejkyho noky DO PŮL HOĎKY NA STOLE :-)

Potřebné ingredience

500g kuřecího masa, 500g bramborových noků, 200g eidamu, 200g nivy, 200ml smetany ke šlehání, trošičku tuku na osmahnutí masa, koření - dle vaší chuti, doporučuji např. Podravka PIKANT apod.

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, během restování přidáme koření, promícháme, hotové vypneme. NESOLÍME!!! (pokud chceme docílit více křupavé…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Řízek naruby

Řízek naruby

Potřebné ingredience

kuřecí maso na řízky, sůl, pepř (podravka pikant), strouhanka, vejce, tuk na smažení, šlehačka (smetana na šlehání), brambory na přílohu, petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Kuřecí řízky osolit, okořenit, posypat strouhankou a do řízků ji zaklepat paličkou na maso, poté je obalit v rozšlehaném vajíčku a péct na rozpáleném tuku jako klasický řízek.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sýrová polévka

Sýrová polévka

Potřebné ingredience

čerstvé máslo, hl. mouka, 10 dkg strouhaného sýra (eidam), 1 l vody, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, 6 lžic smetany (dle chuti i více), petrželka, možno špetku muškátového oříšku, osmažené kostičky z rohlíku

Postup přípravy

Z másla a hl. mouky udělat světlou jíšku, zalít vodou, přidat sýr - nechat rozpustit, přidat koření, masox, smetanu a vařit cca 20 min. Výborně se míchá metlou na sníh, je pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rafaelo řezy

Rafaelo řezy

Potřebné ingredience

3 celá vejce,
1 a 1/2 hrnku krystal. cukru,
2 hrnky pol. mouky,
2 vanil. cukry,
1 pr. do pečiva,
1 hrnek mléka,
1 hrnek kokosu,
1 šlehačka (smetana ke šlehání 250ml),
hrst vařených loupaných mandlí (možno vynechat),
olej + hr. mouka na vymazání plechu

Postup přípravy

V míse utřít (ruční šlehač) celá vejce a 1 hrnek cukru, přidat mouku, pr. do pečiva, 1 vanil. cukr a mléko. Prošlehat, aby nebyly hrudky. Vylít na olejem vymazaný a hr. moukou…

Zobrazit více...

Kategorie