Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí jogurt (bez jogurtovače)

Domácí jogurt (bez jogurtovače)

Potřebné ingredience

1 litr mléka (plno nebo polotučné),
100 g sušeného mléka,
2 lžíce bílého jogurtu (Hollandia) - musí mít živé kultury a neměl by obsahovat žádnou želatinu

Postup přípravy

Do hrnce dám 1 litr mléka+100g sušeného mléka = rozkvedlat---------zahřát na kamnech na 48 stupňů Celsia------přidat 2 lžíce bílého jogurtu ----zamíchat, přiklopit, zabalit do…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
SEKANÁ -zdravější a dobrá :-)

SEKANÁ -zdravější a dobrá :-)

Potřebné ingredience

1 šišku mraženého měšťanského masa (krůtí)*1-2 celé papriky- jakékoliv barvy*2-4 nastrouhané mrkve*polévkové bylinky - dle chuti*pórek - jeden menší nebo 1/2 většího* sůl*pepř*česnek* nebo grilovací česnekové koření (od Vitany)* 1 vejce může být, ale už ho nedávám

Postup přípravy

Maso necháme rozmrznout, v míse promícháme s kořením - polévkové dávám od Kotányi -pažitka, petržel,libeček,celer, dále přidáme nastrouhanou mrkev a na malé kostičky nakrájenou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený květák

Zapečený květák

Potřebné ingredience

květák, sůl, vejce, kysaná nebo sladká smetana, grilovací koření, sýr - cihla, olej, cibule Další varianta je, že se kysaná či sladká smetana nahradí rozkvedlaným vajíčkem.....

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, na ní poklademe ve slané vodě povařený, na růžičky rozdělaný květák, zasypeme česnekovým grilovacím kořením, vejce rozkvedláme ve smetaně a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Střapáčky

Střapáčky

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 200 g másla, 80 g moučkového cukru, 200 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 3 lžíce kakaa, čokoládová poleva + kokos + filigránky na ozdobení

Postup přípravy

Z přísad vypracujeme těsto, které necháme zhruba 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Pak vyválíme plát, vykrájíme kolečka a pečeme zhruba 10 minut dorůžova. Uečené a vychladlé…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky (ihned měkké)

Perníčky (ihned měkké)

Potřebné ingredience

80 dkg hladké mouky, 12 dkg tuku, 28 dkg moučkového cukru, 4 vejce + 1 na potření, 2 lžičky jedlé sody, 4 lžíce medu, 2,5 lžičky perníkvého koření (POZOR-NÉ kypřící prášek do perníku!!!!), 1 lžíce kakaa, citrónová kúraPOLEVA: 1 hrnek moučkového cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 1 bílek a to utřeme ručně až je dostatečně hustá. Pokud je řídká, přidat trošku cukru, pokud hustá, kapku citrónové šťávy.

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme SILNĚJŠÍ tvary, potřeme je vajíčkem a upečeme . Opravdu lepší jsou silnější tvary a né péct až moc dozlatova, pak křupou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÝ DORT - zvládne ho opravdu každý

RYCHLÝ DORT - zvládne ho opravdu každý

Potřebné ingredience

1 koupený korpus ( 3 pláty ),
2 krémy vanilkové (dle chuti může být i jiný),
400 ml mléka + 4-6 lžic moučkového cukru,
zavařenina - nejlépe malinová,
koupený barevný marcipán,
zdobení

Postup přípravy

Nejprve si připravíme krém ve 400 ml studeného mléka a s 4-6 lžícemi cukru. Můžeme přidat i máslo. Postup přípravy je na krabičce.
Pláty si potřeme marmeládou, na ní rozetřeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zemlbába do ruky

Zemlbába do ruky

Potřebné ingredience

Na 1 porci:
2 plátky toustového chleba,
tvaroh,
jablíčko,
cukr,
skořice,
máslo, vše dle obliby a chuti

Postup přípravy

1 plátek toustového chleba potřeme máslem, druhý tvarohem, přidáme nastrouhané jablíčko, případně tenčí plátky, posypeme cukrem a skořicí, dle chuti můžeme přidat i rozinky ( u…

Zobrazit více...

Kategorie