(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Domácí jogurt (bez jogurtovače)
Potřebné ingredience
1 litr mléka (plno nebo polotučné),
100 g sušeného mléka,
2 lžíce bílého jogurtu (Hollandia) - musí mít živé kultury a neměl by obsahovat žádnou želatinu
Postup přípravy
Do hrnce dám 1 litr mléka+100g sušeného mléka = rozkvedlat---------zahřát na kamnech na 48 stupňů Celsia------přidat 2 lžíce bílého jogurtu ----zamíchat, přiklopit, zabalit do ručníku a strčit do peřin na 3 - 5 hodin.
FOTO DODÁM, JAKMILE BUDU ZASE "JOGURTOVAT"
FOTO DODÁM, JAKMILE BUDU ZASE "JOGURTOVAT"
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Klaires
(upraveno)
7. 4. 2013, 17:18
Dobrý den Gabko, potřebuji poradit. Dělala jsem jogurt přesně podle receptu, ale po pěti hodinách byl stejně řidký jako na začátku, tak jsem to zkusila znova zahřát a uložit a pak už byl zkyslý Můžete mi poradit, kde jsem udělala chybu? Děkuji Klára
Lennie
(upraveno)
26. 11. 2007, 10:34
No Jitko, tak tady to se na radiátor rovnat nemusí, jen s tím šup pod peřinu, ale nechodit do hajan
Jitule67
(upraveno)
23. 11. 2007, 20:03
Taky jsem kdysi dělala doma jogurt, když byly děti malé. Když jsme topili v ústředním topení, narovnala jsem ty kelímky na radiátor a taky se povedlo. Jen pozor na děti, rády všechno házejí na zem! javascript m(' ') mrkající