Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

domácí jogurt

0.0
domácí jogurt

Potřebné ingredience

1l mléka, 2 lžičky sušeného mléka,2 lžičky cukru,2 lžíce bílého jogurtu.

Postup přípravy

Mléko zahřejeme na 40 stupňů a dáme do něj. cukr,suš. mléko,bílí jogurt. Vše se řádně smíchá a dá do sklenic,zavíčkuje. Já je ještě balím do ručníku a dávám do peřin na tak 5-8hod. dodělat aby stuhl.
Potom na vychladnutí do lednice a můžeme jíst. Náš Kubík ho má rád s nutelou a nebo s marmeládou.
Přeji dobrou chuť.Jo abych nezapoměla,tento jogurt se může použíti jako základ na další. Ale jen 5x ,pak se musí dát zas kupovaný.Ztrácí tu schopnost jogurtovat,nebo jak se to odborně řekne.

svařené mléko na 40 stupňů celsia

přidáno,cukr,suš mléko,bílí jogurt.

nalito do sklenic

připraveno jen dát do peřin. a je hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petju 19. 10. 2010, 13:01
Včera jsem dělala další dávku jogurtu, tentokrát z 3/4 litru plnotučného a 1/4 litru polotučného mléka a je ještě lepší (jidlo) Místo klasického cukru jsem dala nerafinovaný, šlo to v pohodě a je to samozřejmě zdravější, chuťově bych řekla nastejno a barva kupodivu čistě bílá - čekala jsem, že tím cukrem to maličko zhnědne, i když se ho tam dává málo. Ještě jednou velký dík za tento recept, je to opravdu rychlé, jednoduché a VYNIKAJÍCÍ!!! (clamp)
petju 28. 8. 2010, 16:06
Tento jogurt je výborný a příprava jednoduchá - recept přesně pro mě :-D Paní Mirko, díky za něj (clamp) Napadlo mě - když se to mléko zahřívá jen na 40 stupňů - myslíte, že by se nedal udělat z umělého? (child4) *-) Myslela jsem i třeba z toho, které se prodává hotové v lahvích (Sunárek, Hipp). Nezkoušel to někdo? Jinak, co se týče příchutí, vyzkoušeli jsme: natural (mňam), červený rybíz + trochu cukru (mňam), strouhané jablko + skočici (pro změnu mňam). Možností je opravdu hodně - kromě ovoce či marmelády třeba ještě strouhaná čokoláda, vanilka, oříšky...
Mach 31. 1. 2010, 11:06
Mirko,včera jsem dělala jogurt podle Vás,dnes jsme ochutnali a musím říct,že se povedl a je moc dobrý (Y) |:o) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie