Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
ostružinový chlebíček

ostružinový chlebíček

Potřebné ingredience

250g prosáté hladké mouky, 175g másla + na vymazání formy, 175g jemnějšího přírodního cukru, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce hrubšího přírodního cukru, 1 menší sladší jablko, nakrájené na čtvrtky (se slupkou, ale bez jádřince), 2 velká vejce (lehce prošlehaná), jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče, 2 lžičky prášku do pečiva, 230g ostružin

Postup přípravy

1.
Troubu předehřejeme na 180/160 st., formu na biskupský chlebíček o objemu 1,7l vymastěte a dno vyložte papírem na pečení. Ideální je forma o rozměrech 9 x 20 X 13 cm, pokud…

Zobrazit více...

Kategorie