Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Potřebné ingredience
Korpus: 250 g sušenek Club máslové (Opavia), 75 g másla Náplň: 2 lžíce másla, 2 větší jablka, skořicový cukr, 250 g měkkého tvarohu, 300 g pomazánkového másla, 100 g hnědého cukru, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 4 vejce Poleva: 50 g másla, 1/2 hrnku hnědého cukru, 100 ml 30% smetany
Postup přípravy
Sušenky na korpus rozmixujeme a přidáme změklé máslo a ještě promixujeme, aby se směs spojila. Dortovou formu (průměr cca 20-24 cm) vyložíme pečícím papírem a směs upěchujeme po…
Borůvkový koláč s kefírem (z časopisu Gurmán)
Potřebné ingredience
125 g změklého másla, 140 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 500 ml kefíru, 300 g borůvek
Postup přípravy
Máslo s cukrem našleháme do pěny, přidáme vejce a znovu prošleháme na hladký krém. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a přiléváme kefír. Nakonec lehce vmícháme borůvky (já použila…
Nepečené jablkové řezy
Potřebné ingredience
800 g jablek, 200 g másla, 180 g moučkového cukru, 2 balíčky piškotů (á 120 g), ořechová jádra, skořicový cukr, vanikový cukr.
Postup přípravy
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, podlijeme 2 lžícemi vody, přidáme skořicový cukr a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Pak jablka mícháme při malém příkonu tepla, až se…