Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Jablečný cheesecake s karamelovou polevou

0.0
Jablečný cheesecake s karamelovou polevou

Potřebné ingredience

Korpus: 250 g sušenek Club máslové (Opavia), 75 g másla Náplň: 2 lžíce másla, 2 větší jablka, skořicový cukr, 250 g měkkého tvarohu, 300 g pomazánkového másla, 100 g hnědého cukru, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 4 vejce Poleva: 50 g másla, 1/2 hrnku hnědého cukru, 100 ml 30% smetany

Postup přípravy

Sušenky na korpus rozmixujeme a přidáme změklé máslo a ještě promixujeme, aby se směs spojila. Dortovou formu (průměr cca 20-24 cm) vyložíme pečícím papírem a směs upěchujeme po dně formy. Než připravíme náplň, dáme formu se směsí do lednice. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme jablka oloupaná a pokrájená na kostičky. Posypeme skořicovým cukrem (nebo vanilk. cukrem a skořicí). Smažíme, až jablka změknou, ale pozor, ať se nerozpadnou na kaši. Necháme vychladnout. Zatím v mixeru promícháme tvaroh, pomazánkové máslo, cukr a škrob. Po jednom zašleháme vejce. Korpus pokryjeme jablky a zalijeme tvarohovou náplní. Pomalu pečeme asi 80 minut na 150 stupňů. Po upečení dort necháme vychladnout, překryjeme potravinovou folií a necháme přes noc (min. 4 hodiny) v lednici. Na polevu rozpustíme máslo s cukrem , přidáme smetanu a asi 5 minut necháme povařit. Pak necháme asi 20 minut chladnout, poleva trochu zhoustne a nakonec dort polevou přelijeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ledura 1. 10. 2010, 22:35
(Y) (Y) (Y)
ajkammm 30. 8. 2010, 12:12
(clamp) (clamp) (clamp)
Visnery 30. 8. 2010, 6:24
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie