Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Nepečené jablkové řezy

0.0
Nepečené jablkové řezy

Potřebné ingredience

800 g jablek, 200 g másla, 180 g moučkového cukru, 2 balíčky piškotů (á 120 g), ořechová jádra, skořicový cukr, vanikový cukr.

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky, podlijeme 2 lžícemi vody, přidáme skořicový cukr a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Pak jablka mícháme při malém příkonu tepla, až se tekutina odpaří a jablka jsou podušena na kaši. Změklý tuk napěníme s moučkovým a vanilkovým cukrem a po částech vešlehámejablka. Chlebíčkovou formu vyložíme folií nebo pergamenovým papírem. Ve vrstvách rovnáme piškoty, potřeme krémem a sypeme pokrájenými ořechy. Necháme přes noc proležet v chladničce, vyklopíme, nakrájíme na řezy a můžeme zdobit šlehačkou a čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zdislavka 1. 3. 2011, 13:27
Dobrý den Vlasti, taky jsem ho vyzkoušela a byli jsme nadšeni, (Y) (Y) (Y) jak je lehoučký!!! (clamp) (clamp) Snědl se raz dva. Výborný, díky za recept, s pozdravem Markéta S. (F) (F) (F) (F) (F)
Warra 2. 12. 2009, 10:44
|:o) |:o) musím říci že super dnes sme chutnali a moooc dobrý (L) (L) (L) taky sem tam měla ty kousíčky masla ale myslím že se to uplně nespoji jelikoz jablka mají vodu v sobě ale i tak fantastické (L) (L) (L) (L)
martinecek 2. 12. 2009, 13:14
@Warra tak to jsem ráda, že chutnalo. Doma už se mě taky ptali, kdy to zase udělám (měli jsme to na Martina - už dávno :-p)
Warra 1. 12. 2009, 17:13
tak sem práve dort dodelala ale chci s zptat to maslo s temi jablky mi udělali ne hladkou ale jakoby sraženou hmotu tak to má byt
martinecek 2. 12. 2009, 8:25
@Warra Pavlí, já jsem jablka nevešlehala, ale pouze vmíchala a zase se mi to nespojilo - jak je vidět na fotce, jsou tam bílé kousíčky máslové hmoty. Takže se šleháním nemám v tomto případě zkušenost, doufala jsem, že až budu příště šlehat, budu mít pěkný krém. Je možné, že se to srazí, ale jsem si jistá, že i tak Vám to bude chutnat. U nás ty kousíčky másla taky nebyly na závadu a všem, kdo ochutnal, hrozně chutnalo. Tak dobrou chuť!
Ilonáček 1. 12. 2009, 16:51
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie