Dětská gulášová polévka
Potřebné ingredience
máslo, 1lžíce mouky, 1lžíce sladké papriky,malá lžička drceného kmínu, tři lžíce vloček, tři stř.brambory, dva dětské párky, bujón, petrželka
Postup přípravy
Na máslo dáme na půl minuty papriku i s kmínem, přidáme lžíci mouky a zalejeme vodou+ jedna kostka bujónu/Würzl/, dáme tři lžíce jemných vloček, brambory na kostičky a vaříme. Až…
Fazole s tuňákem
Potřebné ingredience
1cibulka nakrájená nadrobno, máslo nebo oliv.olej, jeden tuňák RIO MARE v rostl.oleji, 1fazole ve slaném nálevu, sůl, pepř, 2stroužky česneku, trochu čerstvého zázvozu, petrželka
Postup přípravy
Na másle zpěníme cibulku, přidáme česnek, tuňáka a za minutu i fazole, podusíme pár minutek, přidáme sůl, pepř a trochu nastrouhaného zázvoru, kdo nemá může i sušený nebo bez a…
Jednoduchá bramboračka
Potřebné ingredience
Máslo, 3 střední brambory, 2-3 stroužky česneku, majoránka, mléko nebo smetana, popř. květák a bujón v kostce.
Postup přípravy
Máslo rozpustíme v kastrůlku a nešetříme s ním, přidáme nahrubo nastrouhané brambory a mícháme dokud brambůrky nazačnou být mazlavé, přidáme rozdrcený česnek a zalejeme vodou,…
Jemná vločková polévka
Potřebné ingredience
máslo, olej,1 vetší mrkev, půl kořen.petržele, 1-2stroužky čeneku, jemné vločky, bujón, mléko, vejce, petrželka na zdobení
Postup přípravy
Na másle s trochou oleje osmažíme najemnou nastrouhanou mrkev s petrželí a až začne pouštět barvu tak přidáme lisovaný česnek, zalejeme vodou asi 1l, přidáme podle potřeby…
Zapečené rybí filé s rajčaty
Potřebné ingredience
Filety asi 400g, jedny krájené rajčata-nejlépe Valfruta, půl dcl. bílého vína, 5 stroužků česneku, 5lžic oliv.oleje, sůl, pepř, a hodně pokrájené zelené petrželky, nakonec 2 lžíce parmazánu-nemusí být a nahoru na posypání strouhanka.
Postup přípravy
Do mísy, vložíme rajčata, přidáme víno, rozetřené str.česneku, sůl, pepř, oliv. olej, pokrájenou petrželku a zamícháme. Vznikne marináda, kterou necháme chvíli stát. Do pekáčku…
Těstoviny se špenátem
Potřebné ingredience
1 mražený špenátový protlak, oliv olej, kousek másla, 1 menší cibulka,3 stroužky česneku, slep.bujón, sůl, pepř, muškt.ořech, kys.smetana, parmazán.
Postup přípravy
Na oleji s trochou másla osmažíme cibulku, po zesklovatění přidáme špenátový protlak, přilejeme trošku vody, aby se nechytal na spodek hrnce a podudí se do změknutí, přidá se…
Moc dobrá mrkvová polévka
Potřebné ingredience
Asi 4 větší mrkve, 2 cibule, 2 -3stroužky česneku, půl kelímku kys.smetany, muškt.oříšek, zeleninový bujón, sůl,máslo a petrželová nať a mouka
Postup přípravy
Na másle se zpění cibulka, přidá se nakrájená mrkev-na kostky a 2 minuty se podusí, aby dřívě změkla, zasype se moukou či krupicí a zaleje se bujónem, tak aby byla celá mrkev…