Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Dětská gulášová polévka

Dětská gulášová polévka

Potřebné ingredience

máslo, 1lžíce mouky, 1lžíce sladké papriky,malá lžička drceného kmínu, tři lžíce vloček, tři stř.brambory, dva dětské párky, bujón, petrželka

Postup přípravy

Na máslo dáme na půl minuty papriku i s kmínem, přidáme lžíci mouky a zalejeme vodou+ jedna kostka bujónu/Würzl/, dáme tři lžíce jemných vloček, brambory na kostičky a vaříme. Až…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fazole s tuňákem

Fazole s tuňákem

Potřebné ingredience

1cibulka nakrájená nadrobno, máslo nebo oliv.olej, jeden tuňák RIO MARE v rostl.oleji, 1fazole ve slaném nálevu, sůl, pepř, 2stroužky česneku, trochu čerstvého zázvozu, petrželka

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku, přidáme česnek, tuňáka a za minutu i fazole, podusíme pár minutek, přidáme sůl, pepř a trochu nastrouhaného zázvoru, kdo nemá může i sušený nebo bez a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jednoduchá bramboračka

Jednoduchá bramboračka

Potřebné ingredience

Máslo, 3 střední brambory, 2-3 stroužky česneku, majoránka, mléko nebo smetana, popř. květák a bujón v kostce.

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v kastrůlku a nešetříme s ním, přidáme nahrubo nastrouhané brambory a mícháme dokud brambůrky nazačnou být mazlavé, přidáme rozdrcený česnek a zalejeme vodou,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná vločková polévka

Jemná vločková polévka

Potřebné ingredience

máslo, olej,1 vetší mrkev, půl kořen.petržele, 1-2stroužky čeneku, jemné vločky, bujón, mléko, vejce, petrželka na zdobení

Postup přípravy

Na másle s trochou oleje osmažíme najemnou nastrouhanou mrkev s petrželí a až začne pouštět barvu tak přidáme lisovaný česnek, zalejeme vodou asi 1l, přidáme podle potřeby…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé s rajčaty

Zapečené rybí filé s rajčaty

Potřebné ingredience

Filety asi 400g, jedny krájené rajčata-nejlépe Valfruta, půl dcl. bílého vína, 5 stroužků česneku, 5lžic oliv.oleje, sůl, pepř, a hodně pokrájené zelené petrželky, nakonec 2 lžíce parmazánu-nemusí být a nahoru na posypání strouhanka.

Postup přípravy

Do mísy, vložíme rajčata, přidáme víno, rozetřené str.česneku, sůl, pepř, oliv. olej, pokrájenou petrželku a zamícháme. Vznikne marináda, kterou necháme chvíli stát. Do pekáčku…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Potřebné ingredience

1 mražený špenátový protlak, oliv olej, kousek másla, 1 menší cibulka,3 stroužky česneku, slep.bujón, sůl, pepř, muškt.ořech, kys.smetana, parmazán.

Postup přípravy

Na oleji s trochou másla osmažíme cibulku, po zesklovatění přidáme špenátový protlak, přilejeme trošku vody, aby se nechytal na spodek hrnce a podudí se do změknutí, přidá se…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Moc dobrá mrkvová polévka

Moc dobrá mrkvová polévka

Potřebné ingredience

Asi 4 větší mrkve, 2 cibule, 2 -3stroužky česneku, půl kelímku kys.smetany, muškt.oříšek, zeleninový bujón, sůl,máslo a petrželová nať a mouka

Postup přípravy

Na másle se zpění cibulka, přidá se nakrájená mrkev-na kostky a 2 minuty se podusí, aby dřívě změkla, zasype se moukou či krupicí a zaleje se bujónem, tak aby byla celá mrkev…

Zobrazit více...

Kategorie