Bonboniéra k "50"
Potřebné ingredience
- jako u předchozích
Postup přípravy
Ve čtvrtek jsem si upekla korpus a v pátek ušlehala krém s tím, že až se večer vrátíme z akce, tak si dort promažu a v sobotu nazdobím. Ještě před odchodem jsem však zjistila, že…
Malé pivo a jiné mini
Potřebné ingredience
Mechový korpus mramorovaný - čokoládový a vanilkový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (karamelový pudink) + vařené salko, rybízová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru. Z této dávky je to do formy o průměru 24 cm.
Postup přípravy
Pekla jsem ze dvou dávek (druhá byla světlá s vanilkovým pudinkem) a vykrájela potřebné tvary.
Už jsem měla trošku "absťák", tak jsem si potřebovala něco upéct :-)
Chleba - pečený v římském hrnci
Potřebné ingredience
podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky
Postup přípravy
Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…
Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)
Potřebné ingredience
600 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 cukr vanilkový, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 2 vejce, 120 g Hery, lžička soli, sekané mandle, lžička citrónového aroma nebo nastrouhaná citrónová kůra
Postup přípravy
Jako vždy (ať vánočka na vánoce nebo pletenec na velikonoce) podle Alena M. (MachyA) ID 51989 - NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec, vánočka) nejen v domácí pekárně! -…
Vánoční
Potřebné ingredience
Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.
Postup přípravy
Tentokrát se podílela i dcera - tvořila kytičky - protože jsme dort vezli do Francie k rodičům jejího přítele. Cestu přežil bez úhony a snad i chutnal .....
Malý modrý - aby mi to nebylo líto :-)
Potřebné ingredience
Jako u předchozího, který jsem dělala tchýni k narozeninám. A protože jsem tuze na sladké, tak aspoň malý musel zůstat doma ..... Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.
"75" pro babču
Potřebné ingredience
Mechový korpus čokoládový (podle Ivy - Berušky), máslovo-pudinkový krém (kokosový pudink), rybízovo-malinová zavařenina, pravý marcipán, WI. Mechový korpus: 4 vejce, 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 čokoládový pudink, 2 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 g oleje, 100 g horké vody. Žloutky ušleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny, přidáme olej, mouku, pudink, kakao, prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody, špetkou soli a zbytkem cukru.
Narozeninový
Potřebné ingredience
Korpus, který nikdy nezklamal - i když já dokážu nemožné ..... srazil se mi už 2x :-( máslovo-pudinkový krém, džem, WI, ozdoby z mléčného marcipánu.