Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Vánoční cukroví 2010

0.0
Vánoční cukroví 2010

Potřebné ingredience

VIZ FOTOPOSTUP

Postup přípravy

viz obrázkový postup

Linecké -
600 g hladké mouky, 400 g tuku, 200 g cukru moučky, 3 žloutky
Vykrajovat různé druhy. Slepovat džemem (kolečka) a máslem ušlehaným s rumem (+ kakao, oříšky, karamel). Polevy: moučkový cukr s citronem, čokoládová poleva, bílá čokoláda. Různé "ozdobičky" - mandle, griliáš, "hovínka", kokos, kytičky, kuličky, .....

Ořechy - 200 g polohrubé mouky, 200 g tuku, 100 g cukru, 100 g mletých vlašských ořechů.
Náplň - 1 plechovka Salka - uvařit, ušlehat s máslem.

Vanilkové rohlíčky - 300 g hladké mouky, 40 g cukru, 200 g tuku, 100 g ořechů, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr. Z těsta vytvarovat rohlíčky, po upečení obalit v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

Banánky - 500 g polohrubé mouky, 350 g tuku, 70 g cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Strojkem vytlačujeme banánky, které po upečení slepujeme rybízovou zavařeninou a namáčíme v čokoládové polevě.

Košíčky - 420 g hladké mouky, 60 g cukru moučky, 210 g tuku, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra.
Náplň - uvařené Salko ušlehat s máslem, naplnit košíčky, polít čokoládovou polevou a ozdobit mandlí.

Marokánky - 100 g mléka, 200 g cukr krystal, 30 g medu, 80 g tuku, 200 g ořechů a mandlí, 250 g sušeného ovoce (nejím rozinky, tak jsem dala sušené švestky, meruňky, ananas), 70 g hladké mouky. Ořechy a ovoce nakrájet na drobno a všechny ingredience svařit dohromady. Po vychladnutí dělat na pečící papír MALÉ placičky (rozběhnou se). Po upečení potřít čokoládou.

Ořechové rohlíčky - hrníčkový recept - 2 hrnečky mletých vlašských ořechů, 1 a 1/2 hrnečku hladké mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 hrneček cukru moučky, 1 lžíce kakaa, 1 rostlinný tuk, 1 žloutek. Nutela na slepení a čokoládová poleva na ozdobení. Zpracujeme těsto, které dáváme ve slabé vrstvě do formiček. Po upečení a vychladnutí slepujeme nutelou. Slepené rohlíčky si potom naskládám těsně k sobě a polévám polevou. Rohlíčky jsou hooodně křehké a opravdu moc dobré.

Tatrankové pracny - 3 tatranky, 25 dkg ztuženého tuku, 1 celé vejce, 10 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 36 dkg hladké mouky. Ztužený tuk nastrouhat, přidat ostatní ingredience. Těstem naplnit formičky. Po upečení obalit v moučkovém cukru.

perníčky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 31. 12. 2010, 19:59
(Y) :-)moc pěkné cukroví ^o) ^o) ^o)
ivana.king 1. 1. 2011, 10:54
@lidare Děkuji! (L) (novy rok)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie