Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Bagel

Bagel

Potřebné ingredience

15 g čerstvého droždí, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžička soli, 150 ml teplé vody, 225 g hladké mouky, 1 lžíce rostlinného oleje (já dávám olivový), semínka na posypání

Postup přípravy

Množství je na 4 větší bagely.
Do 50 ml teplé vody rozdrobíme droždí s 1 lžící cukru a posypeme 2 lžičkami mouky a necháme na teple vzejít kvásek. Mezitím pře síto přeseju…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pšenično-žitný ořechový chleba

Pšenično-žitný ořechový chleba

Potřebné ingredience

500 gr celozrnné žitné mouky, 500 gr hladké pšeničné, 3 lžíce kmínu, 2 lžíce fenyklu ( nemusí být), 2 lžíce soli, 2 lžíce kvasného lihového nebo 3 lžíce bílého vinného octa, 50 gr másla nebo sádla, 2 hrsti vlašských přechů, 100 gr droždí, 2 lžíce krupisového cukru, 0,5 l podmáslí (neměla jsem, tak jsem dělala a acidofilního - je to jedno), 100 ml vody, nejlépe tělesné teploty

Postup přípravy

Recept jsem našla u kamarádky, měla ho vystřižený z nějakého časopisu. Musela jsem ho hned vyzkoušet, Je opravdu moc dobrý. Dělala jsem z poloviční dávky, než je uvedeno v receptu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pikantní houstičky do zlatova vypečené

Pikantní houstičky do zlatova vypečené

Potřebné ingredience

500 gr polohr.mouky, 50 gr sádla nebo oleje, 1 lžička cukru, 2 gr droždí, sůl, cca 1/4l mléka, 2 vejce, jedna velá cibule nebo dvě malé, větší stroužek česneku, špetka pepře, sůl a kmín na posypání Cca 3 hodiny času.

Postup přípravy

Tento recept je letitý, vyšel kdysi - ješta za totáče - v časopise. Na Silvestra nebo na nějaké posezení u vínka u nás velice oblíbené.
Cibuli na jemno nechat spolu s utřeným…

Zobrazit více...

Kategorie