Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Macaroons makronky - francouzská specialita

Macaroons makronky - francouzská specialita

Potřebné ingredience

Skořápky: 3 bílky ( 90g), 50 g cukru krupice, 200 g cukru moučka, 110 g mandlové moučky nebo jemně mletých mandlí, potravinářské barvivo. Náplň: bílá čokoláda, smetana, jahody,

Postup přípravy

Bílky jsem měla oddělené dva dny v lednici. Před úpravou jsem je nechala asi hodinu venku, aby získaly pokojovou teplotu. Před samotným šleháním jsem ještě mísu vytřela citronem.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Madeleines - madlenky - francouzské koláčky

Madeleines - madlenky - francouzské koláčky

Potřebné ingredience

2 vejce,100gr krystalového cukru, špetka soli, strouhaná citr.kůra, 100 gr hl.mouky, 1/2 sášku pr.do pečiva, 100 gr rozpuštěného másla, voda k květů pomeranře nebo z růží

Postup přípravy

Ne, na fotce nejsou UFO ani nic podobného. Jsou to orpavdu frnacouzské Madeleines.
Recept není můj, čerpala jsem z netu.
Originál tvary jsou spíš jako medvědí tlapky, ale…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Zázvorové sušenky bez vajec

Zázvorové sušenky bez vajec

Potřebné ingredience

80 gr celozrnné mouky, 40 gr ovesných vloček, 1 PL pšeničných klíčků, 60 gr třtinového cukru, 1 PL medu, 1 ČL vanilk.cukru (doporučuji Amylon), 20 gr oliv.oleje, 1 ČL skořice, 2 ČL nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1/2 jablka nastrouhaného najemno, 1 ČL lněného semínka, špetka soli, 1/2 ČL kypřícího prášku (já používám vinný kámen)

Postup přípravy

Nejdříve namočíme lněné semínko do cca 0,5 dcl vody a nechat stát (asi 2 hodiny), až semínko pustí hlen, pak rozmixovat. To poslouží jako pojidlo místo vajíčka.
Smícháme suché…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Americké sušenky - cookies

Americké sušenky - cookies

Potřebné ingredience

3 hrnky ovesných vloček (já použila jemné z DMka), 1 hrnke mouky (já dávala špaldovou), 100g nastrouhané čokolády, 50g rozinek (měla jsem namočené v rumu), 50g brusinek, 100g slunečnic (co komu chutná - oříšky, kokos atd.), 1 lžička prdopeče, půl lžičky skořice, 225g rozpuštěného másla, 1/2 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr (doporučuji Bio od Amylonu třtinový s pravou vanilkou), 2 žloutky, můžou být 2 lžíce medu, cca 6 lžic mléka - dle tuhosti hmoty. Přisypala jsem i trochu obilných klíčků a loupaných sezamových semínek.

Postup přípravy

Vše smíchat a řádně rukou propracovat. Mléko dávat až nakonec - dle toho, jak je hmota tuhá a suchá. Vlhkou rukou vytvoříme kuličky a na plechu mírně zmáčknout. Teplem se roztečou…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Šohajky - čokoládové bonbony

Šohajky - čokoládové bonbony

Potřebné ingredience

Čokoláda - 15 dkg cukr moučka, 15 dkg 100% tuku IVA, 6 dkg kakaa, 1 vanilkový cukr (Bio Amylon nebo Organic z Tesca), trochu Rumu Náplň - 12 dkg cukru, 1/2 dcl Rumu, trochu mléka (asi 2 lžíce), 5 dkg lískových ořechů nahrubo!, 5 dkg másla, měla jsem doma zybtek Salka, tak jsme ho tam dala také, no a samozřejmě moje milovaná vanilka (vanilkový cukr)

Postup přípravy

Čokoládu - ve vodní lázni vše rozehřát.

Náplň - vše smíchat, máslo dávám až jako poslední, nahřáté ho vmíchám metličkou.

Do košíčku trochu čokolády, na to náplň,…

Zobrazit více...

Kategorie