Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Madeleines - madlenky - francouzské koláčky

0.0
Madeleines - madlenky - francouzské koláčky

Potřebné ingredience

2 vejce,100gr krystalového cukru, špetka soli, strouhaná citr.kůra, 100 gr hl.mouky, 1/2 sášku pr.do pečiva, 100 gr rozpuštěného másla, voda k květů pomeranře nebo z růží

Postup přípravy

Ne, na fotce nejsou UFO ani nic podobného. Jsou to orpavdu frnacouzské Madeleines.
Recept není můj, čerpala jsem z netu.
Originál tvary jsou spíš jako medvědí tlapky, ale takové formičky nemám, dělala jsem v košíčkách. Té boule uprostřed se nelekejte, správné madeleines tak mají vypadat, je to pro ně typické.
Vodu z květů pomeranče nebo růžovou vodu koupíte v nějakém arabském obchodě, cca 40,- Kč.
Takže:
vymíchat dvě celá vejce s cukrem, špetkou solí a citr.kůrou do pěny. Poté prosít mouku s prdopečem a vmíchat do sladké pěny. Máslo rozpustit a zapracovat do těsta, Je to takové hustší těsto, nakonce vmíchat lžíci navoněné vody. Víc určitě ne, je opravdu dost výrazná, ať pak nemáte pocit, že jíte naparfémované koláčky.
Hotové těsto dát uloežet do lednice na cca 2 hodiny. Důležité, pokud chcete mít na madlenkách ten hrbolek.
Formičky vymazat máslem a vysypat polohr. moukou. Studené těsto promíchat a plnit formičky. Neplnit po okraj, nabudou.
Troubu předehřát na 200°c, po cca 5 minutách, až tam bude ten hrbolek, ztlumit troubu na 150°C a péct ještě 5 minut.
Po upečení nechat vychladnout na mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie