Když zbydou bílky.. Gâteau aux blancs d oeufs aneb…
Potřebné ingredience
6 bílků 50g mouky 50g maizeny 200g cukru moučka 100g másla kokos (podle chuti, já dávám tak dvě hrsti) -a na dozdobení co máte rádi-
Postup přípravy
včetně fotek na http://zfrancie.blogspot.com/2011/12/kdyz-zbydou-bilky-gateau-aux-blancs-d.html
Dortík je jemňounký, díky minimu mouky a absenci žloutků skoro dietní :)…
Petits Pots de Crème au Caramel aneb misticky s…
Potřebné ingredience
1 cele vejce+4 zloutky; 0,5litru mléka, 60gr cukru. NA KARAMEL 80g cukru+dve lzicky vody.
Postup přípravy
Dalsi dabelsky jednoduchy receptik z Francie, bez ktereho manzel nemuze zit.
Podobne se dela i jeho slavnejsi bratr Creme Brulee, ale to zase jindy.
Vsechny "petits pots"…
Křehounké čokoládové mini dortíky - uvnitř báječná…
Potřebné ingredience
250g čokolády (hořká,pokud budete investovat aspon do 100g kvalitní 70 a více%,budou ještě lepší) 100g másla 45g mléka 45g smetany 80g mouky 40g cukru 3vejce
Postup přípravy
Další úžasný francouzský receptík; rychlý, chutově jedinečný, má úspěch u všech národností :))
**nalámejte čokoládu na kousky. Ve vodní lázni ji smíchejte s máslem, mlékem…
TARTE A LA CASSONADE - KOLÁČ S HNĚDÝM CUKREM …
Potřebné ingredience
250g mouky,
půl sáčku droždí,
1 sklenka vlažného mléka,
1 vejce,
rozpuštěné máslo (cca 2 lžíce) + máslo na obložení koláče před pečením,
2 lžíce cukru (dávám co mám doma - dnes byl krystal, jinak moučka :)
špetka soli,
cassonade - to je hnědý (nebo červený?) cukr, nerafinovaný
Postup přípravy
Tenhle koláč je opravdu speciální, ale stojí za ochutnání - navíc je super jednoduchý!
- smíchejte mouku se sušeným droždím
- po částech zapracujte vejce, lžíci nebo…