Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Tartare de tomates - tataráček z rajčat (s uzeným lososem)

Tartare de tomates - tataráček z rajčat (s uzeným…

Potřebné ingredience

*rajčata *šalotka (dávám cca čtvrtinu váhy rajčat, tj. na 400g rajčat tak 100g šalotky) *uzený losos *sůl a pepř (občas tymián..) *olivový olej

Postup přípravy

- spařit rajčata (ponořit na několik vteřin do vroucí vody) a oloupat
- nakrájet na drobné kousky, trošku osolit, trošku olivového oleje a nechat nejlépe přes noc v lednici …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Když zbydou bílky.. Gâteau aux blancs d oeufs aneb Dort z bílků

Když zbydou bílky.. Gâteau aux blancs d oeufs aneb…

Potřebné ingredience

6 bílků 50g mouky 50g maizeny 200g cukru moučka 100g másla kokos (podle chuti, já dávám tak dvě hrsti) -a na dozdobení co máte rádi-

Postup přípravy

včetně fotek na http://zfrancie.blogspot.com/2011/12/kdyz-zbydou-bilky-gateau-aux-blancs-d.html

Dortík je jemňounký, díky minimu mouky a absenci žloutků skoro dietní :)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Petits Pots de Crème au Caramel aneb misticky s karamelovym kremem - uzasna delikateska

Petits Pots de Crème au Caramel aneb misticky s…

Potřebné ingredience

1 cele vejce+4 zloutky; 0,5litru mléka, 60gr cukru. NA KARAMEL 80g cukru+dve lzicky vody.

Postup přípravy

Dalsi dabelsky jednoduchy receptik z Francie, bez ktereho manzel nemuze zit.
Podobne se dela i jeho slavnejsi bratr Creme Brulee, ale to zase jindy.
Vsechny "petits pots"…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody 450gramu hladké mouky necelé dvě lžičky sušeného droždí a 1,5 lžičky soli (můžete přidat i 1 pol. lžičku oleje a čajovou lžičku cukru, ale my to většinou vynecháváme - nezměněný recept manželovi vyhovuje víc)

Postup přípravy

Všechny ingredience klasicky do pekárny a nastavit program na těsto.

Až program skončí, nechte těsto ještě cca hodinku odpočinout v pekárně.

Vyndejte na pomoučený…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehounké čokoládové mini dortíky - uvnitř báječná tekoucí čokoládka- podávané s vanilkovým krémem, lístky máty a čokoládovou polevou... aneb Croquant coulant au chocolat amer

Křehounké čokoládové mini dortíky - uvnitř báječná…

Potřebné ingredience

250g čokolády (hořká,pokud budete investovat aspon do 100g kvalitní 70 a více%,budou ještě lepší) 100g másla 45g mléka 45g smetany 80g mouky 40g cukru 3vejce

Postup přípravy

Další úžasný francouzský receptík; rychlý, chutově jedinečný, má úspěch u všech národností :))

**nalámejte čokoládu na kousky. Ve vodní lázni ji smíchejte s máslem, mlékem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TARTE A LA CASSONADE - KOLÁČ S HNĚDÝM CUKREM (nerafinovaným-třtinovým?) - recept babičky ze severu Francie

TARTE A LA CASSONADE - KOLÁČ S HNĚDÝM CUKREM …

Potřebné ingredience

250g mouky,
půl sáčku droždí,
1 sklenka vlažného mléka,
1 vejce,
rozpuštěné máslo (cca 2 lžíce) + máslo na obložení koláče před pečením,
2 lžíce cukru (dávám co mám doma - dnes byl krystal, jinak moučka :)
špetka soli,
cassonade - to je hnědý (nebo červený?) cukr, nerafinovaný

Postup přípravy

Tenhle koláč je opravdu speciální, ale stojí za ochutnání - navíc je super jednoduchý!

- smíchejte mouku se sušeným droždím
- po částech zapracujte vejce, lžíci nebo…

Zobrazit více...

Kategorie