(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Tartare de tomates - tataráček z rajčat (s uzeným lososem)
Potřebné ingredience
*rajčata *šalotka (dávám cca čtvrtinu váhy rajčat, tj. na 400g rajčat tak 100g šalotky) *uzený losos *sůl a pepř (občas tymián..) *olivový olej
Postup přípravy
- spařit rajčata (ponořit na několik vteřin do vroucí vody) a oloupat
- nakrájet na drobné kousky, trošku osolit, trošku olivového oleje a nechat nejlépe přes noc v lednici (pokud nestíháte, nevadí)
- druhý den přidat najemno nakrájenou šalotku, lososa, pokud Vám tam chybí, i tymián
Více na http://www.zfrancie.blogspot.com/2012/01/tartare-de-tomates-tataracek-z-rajcat-u.html
- nakrájet na drobné kousky, trošku osolit, trošku olivového oleje a nechat nejlépe přes noc v lednici (pokud nestíháte, nevadí)
- druhý den přidat najemno nakrájenou šalotku, lososa, pokud Vám tam chybí, i tymián
Více na http://www.zfrancie.blogspot.com/2012/01/tartare-de-tomates-tataracek-z-rajcat-u.html
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
1. 1. 2018, 19:38
dostala jsem přes kilo uzeného lososa,tak hledám recepty a váš vypadá naprosto skvěle-určitě vyzkouším...obzvlášt ted po vánocích něco lehčího bude to pravé ořechové
čipka
(upraveno)
19. 6. 2012, 10:52
chtěla bych se zeptat, kolik tam dáváte asi toho uzeného lososa??
Ivca+tobisek
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:37
@čipka
Katko, podle chuti.. když dělám pro sebe, tak docela dost, 50-100gramů, mám to i jako večeři - když ho dělám jako předkrm, o něco méně, tak do těch 50g. Záleží jak ho máte ráda
sarus 46
(upraveno)
9. 1. 2012, 19:40
to musí být
Ivca+tobisek
(upraveno)
4. 2. 2012, 19:19
@sarus 46
..a taky se s ním dobře hubne před létem
simas
(upraveno)
8. 1. 2012, 13:03
Mňam, hned bych si to dala.
Ivca+tobisek
(upraveno)
8. 1. 2012, 17:11
@simas
Já taky .. ale suroviny došly.. Tady je v neděli všude zavřeno a nějak jsem špatně plánovala..
Nikis.
(upraveno)
8. 1. 2012, 12:22
Vypadá to skvěle! Určitě vyzkouším
Ivca+tobisek
(upraveno)
8. 1. 2012, 17:11
@Nikis.
Zkuste Niki, děkuju
mirri 76
(upraveno)
7. 1. 2012, 22:04
Tak to vypada moc dobre!Urcite vyzkousim!
Ivca+tobisek
(upraveno)
8. 1. 2012, 11:52
@mirri 76
Zkuste, je to docela změna - my tady ve Francii jíme často
mirri 76
(upraveno)
8. 1. 2012, 16:54
@Ivca+tobisek
Ivo,skoda,ze mam v lednici jen uzeneho tunaka,hned bych vyzkousela...Nebyly by jeste nejake francouzske recepty,neco lehkeho,salatek.... Tady v Italii urcite vyuziju..
Ivca+tobisek
(upraveno)
8. 1. 2012, 17:10
@mirri 76
Miri, tak tam dejte tuňáka vidíte, toho já zase uzeného ještě nikdy neměla! A receptů mám hromadu, jen se nakopnout a začít víc vkládat A vy máte nááádherné recepty, jdu to projít a brzo něco vyzkouším, úžasné!