Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 213 návštěvníků)

Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

0.0
Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody 450gramu hladké mouky necelé dvě lžičky sušeného droždí a 1,5 lžičky soli (můžete přidat i 1 pol. lžičku oleje a čajovou lžičku cukru, ale my to většinou vynecháváme - nezměněný recept manželovi vyhovuje víc)

Postup přípravy

Všechny ingredience klasicky do pekárny a nastavit program na těsto.

Až program skončí, nechte těsto ještě cca hodinku odpočinout v pekárně.

Vyndejte na pomoučený vál, rozdělte na dvě části (někdy dělím i na tři, když chci mít menší bagetky, ale i dvě se do trouby na délku vejdou)

Pak je celkem důležitá část - správně je uplácat. Každý bochánek zploštěte dlaní a dále viz obrázkový postup :) a především tohle video - http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html

Nachystané bagetky necháme opět hodinku v teplém místě odpočinout

Po vykynutý ještě nožem nakrájíme povrch zlehka našikmo a pečeme.. já na cca 230, asi 20 minut. Pro nejlepší výsledek se doporučuje se do trouby občas stříknout vodu rozprašovačem nebo dát jednoduše do trouby hrneček s vodou - toho se držím já, i proto, že v rozprašovači mám vodu s hnojivem :)

Necháme vychladnout na grilu.. a je to.

...rukou bochánek zploštit, přehnout oba kraje do středu a kousek po kousku zmáčknout k sobě...

...rukou bochánek zploštit, přehnout oba kraje do středu a kousek po kousku zmáčknout k sobě... potom otočit.

- opakovat tak dvakrát, třikrát, aby byla bagetka akorát dlouhá.. kyne a peče se tou "opracovanou plochou" dole.

Doporučuji tohle video - http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html

vykynuto, narezano :) doporucuju jeste trosku delsi rez, tenhle byl docela kratky

a spravne uhnacani nam zajisti tuhle uzasnou prasklinku na strane

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skladanka 9. 9. 2014, 17:12
Naprosto senzacni (Y)
kadzz 8. 10. 2013, 10:08
Dobrý den, děkuji za úžasný recept (Y) jsou fakt výborné!!!! (clamp) Nejdřív jsem zkoušela s opečenou cibulkou a měly takový úspěch ,-) že sem odpoledne dělala ještě s olivama (jidlo)
laskonka333 28. 8. 2013, 16:32
(hotdog)
Bberi 7. 1. 2013, 17:39
Výborné, v jednoduchosti je síla.Doporučuji všem a díky za super recept. (Y)
P.A.V.L.A 4. 1. 2013, 21:55
(Y) (Y) (Y)
Hyzule 4. 1. 2013, 21:19
(Y) zítra se na bagety vrhnu děkuji za úžasně popsaný recept (Y)
mimik 4. 1. 2013, 20:27
Ivanko, když chci použít čerstvé kvasnice, tak mám dát asi půlku kostičky? A bagety ničím nepotíráte? Zítra chci vyzkoušet. Děkuji
Ivca+tobisek 28. 8. 2013, 16:18
@mimik andrejko ja to ctu az ted, omlouvam se... jak to dopadlo?? :)
artepos 4. 1. 2013, 17:53
Děkuji za recept.Bagetky jsou moc dobré.Určitě jsem nepekla naposledy.
Ivca+tobisek 28. 8. 2013, 16:18
@artepos díky peti!! zdravím z francie (D) (F)
monicka82 29. 6. 2012, 21:39
Moc děkuji za receptík,po bagetkách se jen zaprášilo..... (L)
Ivca+tobisek 20. 8. 2012, 8:23
@monicka82 Moni, to jsem ráda, děkuju! (F)
Melechova 19. 3. 2012, 10:23
Dobrý den, Ivo, jak myslíte, že by to dopadlo, kdybych do těsta přidala ovesné vločky? Nemáte s tím zkušenosti? Díky. :-$
Ivca+tobisek 18. 8. 2012, 10:37
@Melechova Katčo, nemám,ale myslím že na funkci by to nemělo vliv (H) (F)
laslofka 25. 2. 2012, 13:32
ahoj tak testo kyne,us se tesim tak mi drste palce (Y) (K) (F)
Ivca+tobisek 11. 3. 2012, 18:04
@laslofka Romi, doufám že to dobře dopadlo! (F) :^) (H)
backa 23. 2. 2012, 14:18
Ivanko,tak jsem je dnes vyzkoušela a jsou báječné (Y)díky za recept (L) (clamp) (clamp) (clamp)
Ivca+tobisek 12. 3. 2012, 12:33
@backa No to jsem moc ráda!! (L) děkuju za vzkaz, potěšila jste mě (F)
Lucie M. 21. 2. 2012, 13:19
Naprosto úžasné bagety, jednoduchá příprava. Chvilku jsem vychytávala dobu pečení a zářezy, ale to jsou už drobnosti a jak kdo má rád propečení. Jinak chválím, tleskám a moc děkuju. (clamp) (Y)
Ivca+tobisek 15. 3. 2012, 20:40
@Lucie M. Luci, děkuju, ta doba pečení a zářezy jsou na tom nejtěžší, jinak je to fakt jednoduché. Díky, jsem moc ráda že se povedly (a nejednou) (F) (L)
Zrušený účet (upraveno) 8. 10. 2010, 23:55
Děkuji za skvělý recept.Do těsta jsem přidala bazalku tymiánl a slunečnicové semínko a bagetky byly úúúžasnéé (Y) (Y) (Y).Jen příště pro naši pěti člennou rodinku budu péct rovnou dvojtou dávku. Nemám pekárnu těsto zaděláno v robotu super ... (Y) (Y) (Y) (hello)
Ivca+tobisek 25. 11. 2010, 17:54
@ Ivi děkuju moc! (hello) (D)
Vera N 22. 8. 2010, 19:12
Bagety byly výborné. Děkuji (clamp) (clamp) (clamp)
Ivca+tobisek 25. 11. 2010, 17:54
@Vera N Věrko díky (F)
tlipna 21. 1. 2010, 19:58
luxusnííí!!! mnam! (Y)
Ivca+tobisek 23. 2. 2010, 17:02
@tlipna díky, to vždycky potěší když chutnají i ostatním (F) (hello)
Murr2 18. 9. 2009, 15:55
jiné bagety už ani nedělám ^o).jsou super (Y) (flower)
Ivca+tobisek 22. 10. 2009, 17:15
@Murr2 (D) tak to mám radost!!! (F) Zrovna jdu na ně po delší době (pl)
marz 19. 8. 2009, 18:41
moc dík za skvělej recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ivca+tobisek 18. 9. 2009, 15:47
@marz Díky, to mám radost! (D)
melony 21. 2. 2009, 19:14
Tak už kynou,jsem zvědavá jak to dopadne.Šlo to jednoduše,tak snad se mi povedou.Moc děkuji za recept. (F) (F) (F) (F) (F) (F)
melony 22. 2. 2009, 9:29
@melony Tak se povedly,jsou boží,to bych ale nebyla já ,abych na něco nezapoměla,takže jsem nedala vodu do trouby,ale vůbec to nevadilo ;-)Tak už se mi dělá těstíčko na další dávku,tam už si dám pozor *-)Moc děkuji za recept,měla jsem obrovský úspěch (F) (F) (F) (F) (F) (F)
JANA308 11. 2. 2009, 14:18
tak vaše bagety peču už po šestý a to jsem recept objevila před nějakýma 14ti dněma ;-) Jsou moc dobrý (Y) (Y)
Ivca+tobisek 17. 2. 2009, 14:56
@JANA308 Jani, diky, to mam radost :-$ (flower) jen abyste me za chvilku neproklinala, ona je pak rodina zacne vyzadovat... :^) +o( ;-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie