TARTE A LA CASSONADE - KOLÁČ S HNĚDÝM CUKREM (nerafinovaným-třtinovým?) - recept babičky ze severu Francie

Potřebné ingredience
250g mouky,
půl sáčku droždí,
1 sklenka vlažného mléka,
1 vejce,
rozpuštěné máslo (cca 2 lžíce) + máslo na obložení koláče před pečením,
2 lžíce cukru (dávám co mám doma - dnes byl krystal, jinak moučka :)
špetka soli,
cassonade - to je hnědý (nebo červený?) cukr, nerafinovaný
Postup přípravy
- smíchejte mouku se sušeným droždím
- po částech zapracujte vejce, lžíci nebo dvě cukru,vlažné mléko a rozpuštěné máslo
- vymažeme formu a vysypeme moukou; vlejeme těsto a necháme minimálně hodinu odpočinout, dokud těsto nenabude - já nechávám necelé dvě hodinky, ale když chvátáte, hodka stačí
- posypeme hnědým cukrem
- pokladame kousíčky másla po povrchu
- a pečeme asi 15 minut na 210 stupňů
- a můj manžel a jeho rodina jí tenhle koláč zásadně teplý, s čerstvě rozpuštěným máslem navrchu (ano, ještě si tam přidá další..) Ohřívám v troubě, ale dá se i v mikrovlnce :))
Snad by to šlo i s normálním krystalem, ale to jsem nikdy nezkoušela.

Smícháme mouku, droždí, mléko,sůl, vejce, lžíci nebo dvě cukru a rozpuštěné máslo..

Vlejeme do vymazané a vysypané formy a necháme hodinku až dvě kynout

vykynuto :)

posypeme hnědým (červeným?) cukrem - cassonade - já sypu celkem hustě, ale manželovi je to stejně pořád málo.. (a potom obložíme kousíčky másla)

Upečeno :)

..už jsem ani nestihla vyfotit v celku. Při podávání doporučuji dát nahořu zase kousek másla, strčit bud do trouby nebo i mikrovlnky a podávat teplé, s čerstvě rozpuštěným máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















