Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Ořechová roláda s kávovým krémem (ze dvou vajec)

0.0
Ořechová roláda s kávovým krémem (ze dvou vajec)

Potřebné ingredience

2 vejce, 60+60g cukru moučka, 50ml vody, 50ml oleje, 90g hladké mouky, 30g ořechů, třetina prášku do pečiva
krém: smetana ke šlehání, kapučíno v prášku nebo silný kávový extrakt, ztužovač šlehačky
poleva, ozdoby

Postup přípravy

Je to opět pozměněná verze mého dortového korpusu (přidané ořechy)
Vyšleháme bílky na sníh, přidáme 60g cukru moučka a zašleháme. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 60g cukru moučka, přidáme vroucí vodu, olej, pak vešleháme mouku s práškem do pečiva a ořechy. nakonec do těsta opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a pečeme dozlatova. Po upečení položíme na čistou utěrku pečícím papírem nahoru, ten pak sejmeme a roládu i s utěrkou stočíme.

na krém našleháme smetanu ke šlehání s práškovým kapučínem (množství podle chuti). Roládu naplníme, stočíme, necáme vychladit, ozdobíme.

*

roládu stočíme do utěrky

po vychladnutí potřeme krémem

smotáme opatrně od kratšího kraje

zvedáme utěrku a stáčíme

začistíme kraje

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lili07 20. 1. 2010, 16:54
Roládku jsem teď dopekla a nemá chybičku. Krém s kapučínem je mňamka. Děkuji za receptík. Lenka (C)
jitylkas 4. 3. 2009, 10:40
dobrý den tak jsem tedka dodělala vaši roládu a praskala mi a nešla sundat z pečícího papíru...není to tím že je tam tolik mouky? *-)
onasi 4. 3. 2009, 19:37
@jitylkas Jitko, to mě moc mrzí... :'( jak vidíte z fotek, problémy jsem neměla. Zkuste roládu od Arielll, ta má to, že se neláme, již v názvu.. (F) (F)
jitylkas 5. 3. 2009, 15:22
@onasi moooc děkuji za tip.... (L) (L) (L) (L) (L) (L)a dekuji za odpověd :-$ [A] [A] [A] [A]
hanys77 29. 8. 2008, 13:50
(flower)Tak jsem vyzkoušela tento receptík a roláda je supéééér. Pekla jsem ji v normální elektrické troubě na 160°C asi 10-15min, nepamatuji se přesně, ale až silně voněla *-). Pak jsem ale horkou dala na vlhkou (blbec) utěrku, stáhla papír, zarolovala a po vychladnutí nemohla sundat z utěrky... (6)No idiot, někde jsem to četla a myslela si, že si pomůžu. Tak se mi nakonec ten okraj co byl uvnitř smotaného trochu polámal, ale natřela jsem krém (mimochodem úžasný nápad- šlehačka a kapučíno (Y) ) poskládala kompotované mandarinky (aby to bylo šťavnatější) a zarolovala i polámané (pst). Ale výsledek byl (zajic)MŇAM! Díky moc Dášo za recept, už ho mám opsanej ve svém sešitě ;-) (F) (F) (F) (hello)
Zrušený účet 24. 5. 2008, 11:47
Vidím, že to těstíčko máte krásně vláčné a neláme se. Vymýšlím teď roládu na tento víkend a jsem pořád na vážkách, kterou udělat. Tahle se mi zamlouvá moc :-)
Zrušený účet 24. 5. 2008, 0:37
Dášo, ta je naprosto skvělá. Nemá tendenci praskat? Mám objednávku na roládu a ráda bych jí vyzkoušela, ale mám toho hodně a potřebuji tutovku. Nebude čas dělat jí dvakrát. Ale vypadá vážně nádherně. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
onasi 24. 5. 2008, 11:29
@ Marcel, dělala jsem ji poprvé. dala jsem tam ořechy, podle Tebe. nepraskala ani v nejmenším, jen se mi ulouply na krajích dva přesušené kousky v místě, kde bylo těsta málo, teda, trošku jsem jednomu pomohla (zajic). vlastně malinko praskaly jen ty sušší okraje, jen co je vidět na fotkách,prostředek vůbec, ale to je normální u všech rolád. Zabalila jsem ji hned, navic jsem zapomněla pocukrovat utěrku a ani se moc nepřilepila... Moc jsem se nesnažila, byla" na doma" jen jsem chtěla vyzkoušet, jestli to z toho těsta půjde. Byla na plech, rolovala jsem ji z uzší strany. (hello) (hello) (hello)
Zrušený účet 24. 5. 2008, 21:19
@onasi Tak a ještě budu prudit. Jak dlouho jsi jí měla v troubě a na kolik stupňů. Já peču na hrokovzduch, tak jestli jí tak můžu péct. Děkujíííí.
onasi 24. 5. 2008, 21:27
@ hihi, mám plyn a v troubě byla, dokud nebyla hotová... dala jsem ji tak na 2/3 výkon. já peču jen tak instinktivně ;-) ;-) ;-)sorry (L)
zuzaa 23. 5. 2008, 22:54
Dáši, je krásná, hned bych ji ochutnala (L) Já mám ještě zbytek rolády v lednici, dělala jsem světlou piškotovou a protože si manžel přál nějaký lehký a ovocný krémík, zkusila jsem hrk-hrk krém (šlehačka, ztužovač, créme olé a dva mandarinkové kompoty).. mě to teda zas až tak nenadchlo, ale rodinka byla spokojená (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie