Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na olivách

Kuře na olivách

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehna , 4 červené papriky , 200 g oliv bez pecek, 1 plechovka loupaných rajčat, 2 cibule, 2,5 dl červeného vína, 6 lžic olejového oleje, 1 lžička sušeného tymiánu, pepř, sůl

Postup přípravy

Recept si upravujeme podle sebe, někdy místo stehen dáváme křidýlka (nasekaná na kousky), na barvě papriky nám taky nezáleží:-). V létě místo plechovky rajčat dáváme ze zahrádky a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Placky z bramborové kaše

Placky z bramborové kaše

Potřebné ingredience

Bramborová kaše, tvaroh (ve vaničce), polohrubá mouka, olej, sůl, pepř POZOR: Těsto je vláčnější než např. na bramborové knedlíky

Postup přípravy

U nás oblíbené placičky, vždy když zbyde bramborová kaše. Do kaše se vmíchá tvaroh (ne v kostce), tak na zarovnaný hluboký talíř kaše dávám půl vaničky tvarohu, dle potřeby…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na zelených olivách

Králík na zelených olivách

Potřebné ingredience

8-10 kousků králíka, 2 skleničky polosladkého červeného vína, 1 plechovka loupaných rajčat (častěji používáme klasická rajčata),150 g vypeckovaných zelených oliv ve slaném nálevu (raději dáváme olivy s červenou papričkou uvnitř), 2 větvičky rozmarýnu, 4 stroužky česneku, olivovaný olej, sůl

Postup přípravy

Oblíbený receptík manžela, chuťově je to mezi sladkým a kyseloslaným (hodně záleží na vínu a rajčatech). Receptík je určený pro ty, kteří nevědí co s dalším králíkem:-)

Ve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso v mrkvové omáčce

Vepřové maso v mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

vepřové plecko (já měla i krkovici), cibule, olej, pepř, hladká mouka, 5 a více menších mrkví, 5 kuliček nového koření, 1-2 bobkové listy, 1-2 kostky masoxu

Postup přípravy

Další skvělý receptík od kamarádky:-) tímto děkuji :-)

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá olejová bábovka

Rychlá olejová bábovka

Potřebné ingredience

Vše váženo 25 dkg polohrubé mouky 25 dkg cukru 10 dkg vody 10 dkg oleje 3 vejce 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Všechny potřebné přísady se smíchají a nalijí do vymazané formy (já vymazávám olejem a vysypávám strouhankou). Pokud chcete mít dvoubarevnou, přidáte samozřejmě do půlky kakao.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na kari

Hovězí plátky na kari

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky (zadní hovězí, roštěnka), cibule (tolik, kolik je masa), 100 g sýru na strouhání, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kari koření, olej, vývar nebo voda na podlití, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, špetka tymiánu, sůl

Postup přípravy

Plátky hovězího masa jemně naklepeme a z obou stran osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na kmíně se žampióny

Vepřové plátky na kmíně se žampióny

Potřebné ingredience

Vepřové plátky, kmín (drcený nebo celý), cibule, žampiony (můžou ale nemusí být, já používám v plechovce), masox 1-2 kostky, pepř, sůl, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Receptík mám od kámošky a je super.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehký moučník s třešněmi

Lehký moučník s třešněmi

Potřebné ingredience

300 g vypeckovaných třešní, 100 g cukru, 4 vejce, 20 g hladké mouky, 20 g másla, mléko podle potřeby, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy (já používám pečící papír), moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Vypeckované třešně nasypeme na dno vymazané a vysypané dortové formy (já měla vyšší pekáč). Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme mouku a tolik mléka, aby vzniklo…

Zobrazit více...

Kategorie