Vepřové maso v mrkvové omáčce

Potřebné ingredience
vepřové plecko (já měla i krkovici), cibule, olej, pepř, hladká mouka, 5 a více menších mrkví, 5 kuliček nového koření, 1-2 bobkové listy, 1-2 kostky masoxu
Postup přípravy

Na oleji usmažíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso. Maso necháme tak dlouho dusit, až pustí šťávu - nepřilejváme ani nic nepřidáváme dokud maso nezměkne a cibulka se nezačne rozpadávat.

Pak maso zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou, přidáme masox, bobkový list, nové koření a na jemno nakrájenou mrkev na kolečka (mrkve může být samozřejmě i více než 5 ks, záleží na každém - já dávám podle receptu), podlijeme vodou a dáme zapéct do trouby.

Před koncem dle potřeby dohustíme moukou nebo jíškou, já ke konci navíc mixuji, aby byla omáčka jemná.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















































