Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový nepečený dort

Borůvkový nepečený dort

Potřebné ingredience

140 g máslových sušenek,90 g másla,cca 300 g cukru (já dávám jen 120 g - nemáme rádi moc sladké a tento dort nám chutná lehce nakyslý,také záleží na borůvkách zda jsou čerstvé,mražené ),360 g borůvek,balíček plátkové želatiny,250 g mascarpone,500 g tvarohu,100 g smetany ke šlehání

Postup přípravy

Sušenkový základ:sušenky+ máslo(rozehřáte)+ +1 Pl cukru
Sušenky rozmačkáme na jemno,přidáme rozpuštěné máslo a cukr.Uděláme těstíčko a napěchujeme do formy (cca průměr 20 - 22…

Zobrazit více...
DORTY
Bezzubka drak - RED VELVET

Bezzubka drak - RED VELVET

Potřebné ingredience

Na tento dort použita dvojitá dávka Korpus: 250g hladké mouky 1/2 lžičky soli 15g holandského kakaa 120g změklého másla 140g cukru krupice 2 velká vejce 240ml podmáslí 1 lžíce červeného gelového potravinářského barviva 1 lžička octa 1 lžička jedlé sody Krém: 250g krémového sýra (Philadelphia, Buko) já dávám Mascarpone 50g moučkového cukru 180ml smetany ke šlehání Na potažení: K2

Postup přípravy

Troubu jsem zapnula na 180°C.
Do velké mísy jsem prosila mouku, kakao a sůl.
Ve food processoru jsem rozmašírovala máslo s cukrem do světlé pěny a pořádně zamíchala dvě…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Florentský (špenátový) koláč -  velká bašta

Florentský (špenátový) koláč - velká bašta

Potřebné ingredience

2 lžičky olivového olejern2stroužky česneku,nakrájené na tenké plátky (já prolisovala)rn400g čerstvého špenáturn1kelímek smetany ke šlehání (já dala půlku)rn50g lučinyrnšpetak mletého muškátového oříškurnsůl,pepřrn375g listového těsta (já kupuji BABICKÉ a dávám půlku)rn4 středně velká vejce

Postup přípravy

Toubu předehřeji na 200°C
Těsto rozválejte do obdelníku a okraje zahněte dovnitř a propíchejte vidličkou(těsto se při pečení tak nenafukuje).Dějte péct na 15 minnut.Vyjmeme z…

Zobrazit více...
DORTY
RED VELVET          není to můj recept,ale našla jsem jej na internetu u jedné cukrářky (tak kopíruji)

RED VELVET není to můj recept,ale našla jsem…

Potřebné ingredience

´Red velvet cake´, v překladu ´dort Červený samet´, pochází z New Yorku, kde ho jako svůj autorský dezert podávali ve dvacátých letech v hotelu Waldorf-Astoria. Dort se skládá z červeně nebo červeno-hnědě zabarveného korpusu, několikrát prokrojeného a pomazaného krémem. Zářivě červené barvy se dosahuje přidáním potravinářského barviva, což by údajně nemělo být až tak nutné, protože dort sám zčervená díky reakci octa, podmáslí a kakaa. Recept je převzatý z joyofbaking.com

Postup přípravy

Ingredience (na 15 středních nebo 12 velkých dortíků )

Korpus:
250g hladké mouky
1/2 lžičky soli 15g holandského kakaa
120g změklého másla
140g cukru…

Zobrazit více...
DORTY
SPONGEBOB

SPONGEBOB

Potřebné ingredience

NA KORPUS: 30dkg polohrubé mouky 15dkg moučk.cukru 3ks vajec 1ks van.cukru 1ks prášku do pečení 10dkg oleje 15dkg mléka (kakao) NA KRÉM: 25dkg másla, 300 ml mléka,1 vanilkový pudinkový prášek, 15dkg moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti PROKLÁDÁM OVOCEM:broskve,mandarinky,banán co komu chutná NA POTAŽENÍ: hmota K2

Postup přípravy

KORPUS:
Udělám si sníh z bílků,ostatní přísady dám do mísy a zadělám najednou,nakonec přidám sníh a lehce jej zapracuji.Pokud chcete dvoubarevné těsto,do půlky přidejte kakaoa…

Zobrazit více...
DORTY
barbie

barbie

Potřebné ingredience

(mramorová bábovka,pud.krém + broskve,na potažení K2) NA KORPUS: 30dkg polohrubé mouky 15dkg moučk.cukru 3ks vajec 1ks van.cukru 1ks prášku do pečení 10dkg oleje 15dkg mléka (kakao) NA KRÉM: 25dkg másla, 300 ml mléka,1 vanilkový pudinkový prášek, 15dkg moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti PROKLÁDÁM OVOCEM:broskve,mandarinky,banán co komu chutná NA POTAŽENÍ: hmota K2

Postup přípravy

Základem na šatičky je upečená bábovka(dala jsem dvojitou dávku těsta,pak je dostatečně vysoká) a jeden kulatý dort.

Bábovka je prořezaná ,promazaná a proložená ovocem dle…

Zobrazit více...
DORTY
spiderman

spiderman

Potřebné ingredience

(mramorový základ,tvaroh se zak.smetanou,mandarinky,na potažení K2) NA KORPUS: 30dkg polohrubé mouky 15dkg moučk.cukru 3ks vajec 1ks van.cukru 1ks prášku do pečení 10dkg oleje 15dkg mléka (kakao) NA KRÉM: polotučný tvaroh a zak.smetanu + 1van .cukr a moučkov.cukr dle chuti PROKLÁDÁM OVOCEM:broskve,mandarinky,banán co komu chutná NA POTAŽENÍ: hmota K2

Postup přípravy

KORPUS:
Udělám si sníh z bílků,ostatní přísady dám do mísy a zadělám najednou,nakonec přidám sníh a lehce jej zapracuji.Pokud chcete dvoubarevné těsto,do půlky přidejte kakaoa…

Zobrazit více...
DORTY
Blesk mcqueen první potahovaný

Blesk mcqueen první potahovaný

Potřebné ingredience

(Mramorový základ,pud.náplň,banány a na potahování K2) NA KORPUS: 30dkg polohrubé mouky 15dkg moučk.cukru 3ks vajec 1ks van.cukru 1ks prášku do pečení 10dkg oleje 15dkg mléka (kakao) NA KRÉM: 25dkg másla, 300 ml mléka,1 vanilkový pudinkový prášek, 15dkg moučkového cukru, lžíce rumu nebo vanilkové tresti PROKLÁDÁM OVOCEM:broskve,mandarinky,banán co komu chutná NA POTAŽENÍ: hmota K2

Postup přípravy

předloha malé auto

KORPUS:
Udělám si sníh z bílků,ostatní přísady dám do mísy a zadělám najednou,nakonec přidám sníh a lehce jej zapracuji.Pokud chcete dvoubarevné těsto…

Zobrazit více...

Kategorie