Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bezzubka drak - RED VELVET

0.0
Bezzubka drak - RED VELVET

Potřebné ingredience

Na tento dort použita dvojitá dávka Korpus: 250g hladké mouky 1/2 lžičky soli 15g holandského kakaa 120g změklého másla 140g cukru krupice 2 velká vejce 240ml podmáslí 1 lžíce červeného gelového potravinářského barviva 1 lžička octa 1 lžička jedlé sody Krém: 250g krémového sýra (Philadelphia, Buko) já dávám Mascarpone 50g moučkového cukru 180ml smetany ke šlehání Na potažení: K2

Postup přípravy

Troubu jsem zapnula na 180°C.
Do velké mísy jsem prosila mouku, kakao a sůl.
Ve food processoru jsem rozmašírovala máslo s cukrem do světlé pěny a pořádně zamíchala dvě vajíčka.
V misce jsem prošlehala podmáslí s barvivem.
Máslovou hmotu jsem přendala do robota a zapnula na nejnižší otáčky. Přidala jsem třetinu moučné směsi, polovinu obarveného podmáslí, chvilku nechala míchat, pak jsem přidala další třetinu mouky a zbytek podmáslí, zase počkala a přidala zbytek mouky. Nechala jsem promíchat, těsto je hladké - opravdu jako samet.
Do skleničky jsem nalila ocet, přidala sodu - celé to začalo dost pěnit, ale zdá se, že to tak má být. Rychle jsem pěnu přelila do těsta a zapracovala.
Dort jsem pekla asi 35 minut,ale pokud si nejste jistí,píchněte špejli do prostředka a pokud se těsto lepí,nechte ještě cca 3-5 minut.
Zatím co se celá ta nádhera (ano, tohle těsto je tak krásné, že jsem měla při pečení opravdovou radost, jak mi to krásně jde) pekla, připravila jsem krém.
V míse jsem utřela sýr s cukrem. Smetanu jsem vyšlehala do tuha a vmíchala ji do sýra. Krém jsem dala vychladit.
Dort jsem dvakrát prokrojila a namazala (uvnitř a pak i zvenku) krémem. Potáhla hmotou K2 a barvila :D Red velvet cake je opravdu luxusní, díky podmáslí je nádherně vláčný (žádná dusící buchta, tu u mě doma nechci vidět) a krém je osvěžující a lehký.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pipi841 18. 10. 2013, 17:15
Dobry den chtela jsem se zeptat, taky vam vzdy popraska vrsek pri peceny❔ Nevim kde delam chybu a jedu presne podle popisu. Jinak i kdyz praskne korpus je vynikajici (Y)
Ačbag 22. 5. 2014, 14:38
@pipi841 Dobrý den,taky se to někdy stane.Seříznu to,rozmačkám,přidám krém a používám na domodelování. :-)
Ifinka 29. 3. 2013, 13:54
Krásný a chtěla jsem se zeptat, ten marcipán Vám na krému netekl, když v něm nebylo máslo? (Y)
Ačbag 29. 3. 2013, 14:12
@Ifinka Dobrý den Evo,netekl.Ta K2 dobře drží.Jednou jsem koupila jiný marcipán,podklad pud.krém a do hodiny začal bublat a tekl,ale ta K2 je dobrá a zatím co jsem dělala dorty i s jiným podkladem,tak se nic nestalo. (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie