Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Red velvet

0.0
Red velvet

Potřebné ingredience

Těsto: 250g másla, 220g cukru, 3 vejce, lžička vanilkové esence, 370g hladké mouky, 5 lžic Gustinu (kukuřičný škrob), lžička soli, 3 lžíce holanského kakaa, 360ml podmáslí, 2 lžíce červeného barviva, lžička octa, lžička jedlé sody Krém: 250g mascarpone, 250g Philadelphia, lžička vanilkové esence, 100g moučka cukr, 2 malé šlehačky.

Postup přípravy

Také jsem propadla "Báječným dortům" a prostě jsem musela zkusit nejoblíběnější americký dort tzv. rudý samet. Musím říct, že zcela naplnil moje očekávání - je jedním slovem VYNIKAJÍCÍ. Nechala jsem se inspirovat stránkami paní Brydové. Díky.
Troubu předehřejeme na 170°C a vymažeme a vysypeme dortovou formu. VYšleháme máslo s cukrem, esencí a vejci. Ve druhé míse minimálně 3x prosyjeme mouku, Gustin, sůl a kakao. V další misce smícháme podmáslí s barvivem (2 lžíce sypké potravinářské barvy nebo lžička gelové barvy). Do máslové směsi přidáváme postupně na střídačku moukovou směs a červené podmáslí. Do malé misky nasypeme jedlou sodu a přidáme ocet. Směs začne šumět. Rychle jí zamícháme, fofrem jí vmícháme do těsta a honem dáme do trouby. Pečeme cca 30minut.
Krém si pipravíme z Mascarpone a Philadelphii (místo ní můžeme použít i pomazánkové máslo), ke kterým přimixujeme moučka cukr. Do této směsy vlijeme studenou šlehačku a rychle zašleháme. Krém krásně zhoustne.
Vychladlé těsto rozkrojíme, pomažeme krémem (já na půl dortu dala čerstvé jahody a bylo to fantastické osvěžení celého dortu). Ozdobíme dle libosti.
Já budu dělat na objednávku svatební dort s krémem a protože jsem si ho potřebovala vyzkoušet, tak jsem využila této příležitosti. Na krém jsem použila ušlehanou šlehačku, zakysanou smetanu, bílý jogurt, cukr moučka dle chuti a ztužovač za studena.

Příprava na těsto

Zamícháno. Teď jen přidat sodu s octem a to je pak fofr...

Upečeno, rozkrojeno

Pomazáno a ozdobeno. Snad se bude líbit...

A ještě jeden :o)) Tady jsem dělalapudinkový krém, ale nebyl úplně bílý a byly tam pucky - takže jsem usoudila, že na svatební dort rozhodně ne pudinkový krém!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Leoonka 12. 12. 2013, 19:52
Teprve mam upeceny korpus a uz vypada lakave :-)
Inkakos 21. 1. 2013, 19:11
Chystám se ho péct příteli k narozeninám, tak jsem zvědavá (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie