(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Red velvet ... s receptem
Potřebné ingredience
250g mouky( 170g hladké+80gpolohrubé) 1/2lžičky soli 15g kakaa(já dávám méně, aby byl korpus červenější) 113g rozpušť.másla 300g cukru krupice 2 vejce 1 lžička vanilk.extraktu(používám esenci) 240ml podmáslí 1-2 lžíce červené barvy(já dávám 1 lžičku extra červené gelovky) 1lžička sody 1lžička octa Krém: když dělám potahovaný stačí z poloviční dávky- 500ml smetany ke šlehání 500g mascarpone , 1 ztužovač šlehačky(dávám celý i při poloviční dávce)
Postup přípravy
postup:
Dortovou formu průměr 23cm vymazat a vysypat hrubou moukou.
Smícháme mouky +sůl +kakao (suchá směs). V podmáslí rozmícháme červenou barvu(červené podmáslí).
Změklé máslo vyšleháme s cukrem-minimálně 3 minuty-je lepší déle-do pěnypak přidáváme po jednom vejci a vanilkovou esenci. Vše šleháme a přidáváme v tomto pořadí1/3 suché směsi+1/2 červeného podmáslí+ 1/3 suché směsi +1/2 červeného podmáslí+ 1/3 suché směsi .Jak to máme důkladně promícháme nachystáme si malou mističku a do ní dáme 1 lžičku jedlé sody k té nalejeme ze lžičky ocet a promíchámesměs vzkypí a ihned vmícháme do vyšlehané směsiručně promícháme a nalejeme do formy.
Já peču na 160st tak 20 min a poté snížím na 14-150 a peču dalších 30-40min(kontroluji pohmatem-těsto se nesmí vlnit a být měkké) a nebo také špejlí. Mám horkovzdušnou troubu.
je lepší udělat korpus den dopředu před plněním
Dortovou formu průměr 23cm vymazat a vysypat hrubou moukou.
Smícháme mouky +sůl +kakao (suchá směs). V podmáslí rozmícháme červenou barvu(červené podmáslí).
Změklé máslo vyšleháme s cukrem-minimálně 3 minuty-je lepší déle-do pěnypak přidáváme po jednom vejci a vanilkovou esenci. Vše šleháme a přidáváme v tomto pořadí1/3 suché směsi+1/2 červeného podmáslí+ 1/3 suché směsi +1/2 červeného podmáslí+ 1/3 suché směsi .Jak to máme důkladně promícháme nachystáme si malou mističku a do ní dáme 1 lžičku jedlé sody k té nalejeme ze lžičky ocet a promíchámesměs vzkypí a ihned vmícháme do vyšlehané směsiručně promícháme a nalejeme do formy.
Já peču na 160st tak 20 min a poté snížím na 14-150 a peču dalších 30-40min(kontroluji pohmatem-těsto se nesmí vlnit a být měkké) a nebo také špejlí. Mám horkovzdušnou troubu.
je lepší udělat korpus den dopředu před plněním
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé