Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

První letošní TŘEŠŇOVÁ marmeláda

0.0
První letošní TŘEŠŇOVÁ marmeláda

Potřebné ingredience

3 kg vypeckovaných třešní, cukr, gelfix (tři balíčky) , kyselina citrónová (1 pytlíček)

Postup přípravy

Třešně si vypeckujeme, smícháme s gelfixem (já použila 3:1 ) a přivedeme k varu. Tyčovým mixérem jsem je trochu namixovala a po přejití varem jsem přidala cukr. Na 3kg třešní přišlo 1050g cukru. Pořádně provaříme a můžeme pro chuť a aby marmeláda krásně ztuhla přidat pytlíček kyseliny citrónové. Po nějaké době zkusíme na talířek kápnout trochu marmelády a necháme vychladnout, pokud ztuhne, je hotovo.
Plníme ještě horké do dobře vymytých a vysušených skleniček. Otočíme na cca 10 minut víčkem vzhůru a máme hotovo.
Z 3kg třešní mám 11 skleniček marmelády.

PS: vypeckování dá sice práci, ale za 100Kč a trochu času máme 11 skleniček domácí marmelády.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 28. 6. 2020, 0:41
Marmeláda je výborná,kyseliny citronové dávám jen na špičku nože. Dělala jsem i sirup. Dá to hodně práce vypeckovat třešně, ale stojí to za to. (Y)
Myláček 27. 6. 2020, 21:16
Tak jsem udělala přesně podle Vás jen bez té kyseliny a je móóc dobrá, děkuji za inspiraci, hezké léto Katka (Y) (Y)
kvítečko 4. 6. 2014, 9:59
také jsem nezkoušela? (Y)
krišon 2. 6. 2014, 19:18
Taky dělám třešňovou marmeládu, ale přidávám tam jen na špičku nože kyseliny citronové
lidare 2. 6. 2014, 16:17
(Y) :-)asi zkusím (clamp)
pakela 29. 6. 2013, 14:25
Nikdy jsem z třešní marmeládu nedělala až loni.Samotná nic moc.tak jsem jednu váírku vylepšila pomerančovou štávou,druhou citronvou ,a další čokoládou ,taky výborná. Lze přidat i kakao nebo skořici.Vše vyzkoušeno od lonska snědeno tak letos pro velký úspěch budu opakovat.ikdyž je třešní méně.
pajaakaja 8. 6. 2020, 19:30
@pakela Tak už je to tu zas. Včera vypeckovány dvě kila třešní a dnes je tu sedm skleniček marmelády. (hello)
NikinkaB 29. 6. 2012, 9:06
chci udělat tuto marmeládu, jen místo gelfixu mám Quittin 3:1, tak snad se také zadaří :-$
aurora 28. 6. 2012, 16:20
Děkuji za super receptík (Y) (Y) (Y)marmeláda je mňamózní (clamp) (clamp) (clamp)
žaneta 19. 6. 2012, 11:15
:-( :-( :-( :-(tak jsme zkusila svojí první marmeládu :-( :-( :-( podle vašeho návody a někde jsem udělala chybu zůstala mi řídká :´( :´( :´( co ted stím? děkuji moc za radu..... :-p :-p :-p jetš náhodou nevíte některá z vás jak na třešně a červíky před zavařováním? (X)
janka_zizi 1. 7. 2012, 14:30
@žaneta Když je řídká, tak se skvěle hodí do bílých jogurtů.
hrusticka84 27. 6. 2012, 15:06
@žaneta přidejte další gelfix :-$kyselinu citronovou už ne,protože ji gelfix osahuje (C)
martasch 19. 6. 2012, 12:28
@žaneta Třešně před vypeckováním namočte do kyblíku nebo lavorku s vodou a nalejte ocet,uvidíte,jak se budou rychle snažit dostat s třešně ven,nechávám tak hodinku a pak opláchnu ve vodě a pak přes odpeckovávač,potom už normálně zpracuju,přeju Vám,at se dílo daří (Y) (L)
bedla7 19. 6. 2012, 11:58
@žaneta Dejte marmeládu znova povařit popřípadě přidat 1 gelfix pokud je hodně řídká. Určitě se zadaří
pajaakaja 26. 6. 2012, 14:16
@bedla7 to mě moc mrzí.... ale zkusila bych, jak píše paní Hanka, znova dát převařit a určitě přidat i tu kys. citrónovou.
Zrušený účet 17. 6. 2012, 11:24
Děkuji za recept dnes zkusím (F)
marzuzvoj 4. 6. 2012, 18:25
Já dávám jen obyč.cukr,nemixuju,mám ráda ty fláky třešní :-p.Jinak doporučuju před uzavřením zakápnout rumem, to je pak vůnička po otevření (C). U nás holky už se červenají višinky. Tak zdar marmeládám! |:o)
Zrušený účet 17. 6. 2012, 11:25
@marzuzvoj Rum,super nápad,Zkusíme :)
pajaakaja 4. 6. 2012, 22:21
@marzuzvoj to zní dobře s tím rumem (hello) příště zkusím...konzervace je konzervace (K) Já vloni dělala poprvé a taky jsem jednu dávku nemixovala a byl z toho takový džem. Ale tentokrát jsem dělala spíš hladší, jelikož hodně dělám přes rok dorty a tam se hodí spíš tato. (dance)
ellen.lt 4. 6. 2012, 17:03
no já nepeckuju ale když třešně po vaření změknou přes velké síto přepasíruju pecičky a je to
pajaakaja 4. 6. 2012, 22:22
@ellen.lt takhle dělám Leni šťávu dle receptu jedné mamči odsud, také je výýýborná, ale na to jsou lepší takové ty úúplně černé třešně
žaneta 19. 6. 2012, 11:16
@pajaakaja Dobrý den mohu vědět recept na štávičku? :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ děkuji moc
pajaakaja 26. 6. 2012, 14:18
@žaneta http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50221 Dělám podle této maminky letos už podruhé a je výborná. Můžete přidat i více cukru, nebude se potom muset dávat sirupu do skleničky tolik.
janka_zizi 1. 7. 2012, 14:34
@pajaakaja My ji letos taky dělali, a abyla mňam. Pak jsme zkoušeli k třešním přidat jahody, maliny, višně, borůvky, švestky z mrazáku a byla to výborná směs. Vždy nechám zbytek, co se nevejde do skleniček v misce a do rána to tam není. \\r\\nA ještě jedna vychytávka: nepoužívám hrnec, ale pekáč, který je dost velký. Takže se vaří v menší vrstvě na 2 hořácích zaráz. \\r\\nMáme ještě třešně a nevíme co s nima, tak jestli některá chcete?
100ml 4. 6. 2012, 16:44
je to uz jsou tresne u nas jeste ne
hrusticka84 4. 6. 2012, 16:19
tý jo tady začínaj teprve červenat (C)děláte stejně i jahodovou *-)tady jsou samý recepty na výrobu v pekárně a tu teda nemám (child2)
pajaakaja 2. 6. 2014, 11:47
@hrusticka84 zkoušela jsem i jahodovou a taky se povedla...a bylo s ní tedy o hooodně méně práce...žádné peckování (dance) Letos se ale už třešínky červenají, tak se chytám zase na třešňovou.
pajaakaja 4. 6. 2012, 22:18
@hrusticka84 Helčo, jahodovou jsem ještě nedělala. Loni jsem dělala poprvé třešňovou a osvědčila se, tak letos pokračuju. |:o) Třešní máme poměrně dost, ale jahody děti vždycky zbaští, takže jedině, kdybych sehnala někde levně, zkusila bych... Jinak dělám ještě i třešňovou šťávu - sirup, dle receptu jedné mamči odsud z MMB, ale ta je určena k rychlé spotřebě. (F)
hrusticka84 5. 6. 2012, 6:41
@pajaakaja Díky za typ s tou šťávou (L)vyzkouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie