Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Dort RED VELVET

0.0
Dort RED VELVET

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat:1) KORPUS * 250 g hladké mouky * 300 g cukru krystal *125 g másla (může klidně být i Stella, Hera) * 2 lžíce hořkého kakaa * 2 vejce * 1/2 lžičky soli * 1 lžíce vanilkového extraktu * 250 ml podmáslí * červené potravinářské barvivo (může být barva gelová ale i prášková) * 1 lžíce octa * 1 lžička jedlé sody 2) KRÉM * 250 g mascarpone * 250 g tučného tvarohu * 1 šlehačku na šlehání (33%) * 2 vanilkové cukry * cukr moučka na dochucení (dle vaši chuti)

Postup přípravy

POSTUP
1) Nachystáme si dortovou formu. Stačí dno vyložit pečícím papírem. Tento korpus je na dortovou formu průměr 24 cm. A nezapomeneme si předehřát troubu.
2) Nachystáme si 3 misky. Do první si zamícháme mouku, kakao a sůl. Do druhé šleháme změklé máslo s cukrem, a za stálého míchání přidáváme vejce. A do třetí misky si dáme podmáslí a potravinářské barvivo
3) Smícháme všechny 3 misky dohromady a nakonec si v malé mističce zamícháme ocet s jedlou sodou a vmícháme do těsta.
4) Těsto už stačí nalít do formy a pečeme.Každý z nás má jinou troubu, ale v původním receptu je péct v troubě na 175°C 25 až 30 minut. Já mám troubu plynovou a peču tak, až je špejle suchá.
5) Mezitím co se nám v troubě peče korpus si připravíme krém. Jako první si vyndáme z ledničky šlehačku a vyšleháme do tuha. Poté přidám tvaroh, rozšlehám, dále mascarpone a vanilkový cukr a potom každý podle své chuti dochutí moučkovým cukrem.
Když je korpus hotový, necháme vychladit a rozkrojíme a naplníme krémem.

Všem přeji Dobrou chuť a doufám že budeme s tímto dortem tak spokojení jako já! :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie