Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Borůvkový nepečený dort

0.0
Borůvkový nepečený dort

Potřebné ingredience

140 g máslových sušenek,90 g másla,cca 300 g cukru (já dávám jen 120 g - nemáme rádi moc sladké a tento dort nám chutná lehce nakyslý,také záleží na borůvkách zda jsou čerstvé,mražené ),360 g borůvek,balíček plátkové želatiny,250 g mascarpone,500 g tvarohu,100 g smetany ke šlehání

Postup přípravy

Sušenkový základ:sušenky+ máslo(rozehřáte)+ +1 Pl cukru
Sušenky rozmačkáme na jemno,přidáme rozpuštěné máslo a cukr.Uděláme těstíčko a napěchujeme do formy (cca průměr 20 - 22 cm).Dáme vychladit do lednice.
Borůvková omáčka:borůvky + 100 g cukru (já dávám 50g),dáme do hrnce a vaříme cca 10 min na mírném ohni,pak propasírujeme.
Krém:mascarpone + šlehačka + tvaroh +cukr + menší půlka borůvkové omáčky + 5 plátků želatiny m+š+t+c promícháme v jemný krém,bor.om prohřejeme a přidáme 5 pl nabobtnalé žel. pak přidáme lžíci kému do omáčky a vymícháme do hladka,to celé pak přendáme ke kému a promícháme,dáme na těsto a chladíme v lednici, čím déle tím lépe
Horní borůvková vrstva:borůvková omáčka - zvážíme a dolijeme vodou na 150g - prohřejeme a dáme 1-2 plátky nabobtnalé želatiny,zrozmícháme necháme lehce prochladnout a nalijeme na krém .Dáme do lednice a necháme chladit,nejlépe do druhého dne.
Je to senzační dort .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 29. 7. 2021, 8:57
(Y) (Y) (Y) moc krásný

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie