Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Potřebné ingredience

Ingredience: Těsto: 400g hladká mouka, prosátá, 200g studené máslo, nakrájené na malé kostičky, 130g cukr moučka, 4 žloutky Ořechová vrstva: 300g mleté vlašské ořechy, 150g cukr moučka, 20ml rum, 1 lžička skořice, 4 bílky Rybízová vrstva: 800g červený rybíz, 200g cukr moučka, 4 bílky

Postup přípravy

Těsto:
Smíchejte cukr a mouku. Přidejte máslo a nejdříve nožem, pak konečky prstů, vypracujte směs připomínající drobenku. Uprostřed utvořte jamku, do ní nalijte lehce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Královské vepřové nudličky

Královské vepřové nudličky

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa, 60 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 cibule, 100 g žampionů - mohou být i konzervované, 4 stroužky česneku, 150 g kapie, 2 lžíce kečupu

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na rozpálenou pánev a osmažíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, dále osolené, opepřené, na nudličky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí řízky s houbami a rýží

Telecí řízky s houbami a rýží

Potřebné ingredience

4 plátky telecího masa, 500 g vařené rýže, 150 g čerstvých hub (žampionů), 80 g Ementálu, 60 g sterilovaného zeleného hrášku, 60 g sádla, 60 g másla, 30 g hladké mouky, citronová šťáva, 100 ml vývaru z bujónu, petrželová nať, sůl. Na obložení řízků: 100 g žampionů, 30 g másla, 20 g cibule, 6 rajčat, petrželová nať, sůl.

Postup přípravy

Řízky na okraji několikrát nožem nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a na jedné straně proprášíme moukou. V pánvi na rozehřátém sádle je rychle pečeme po obou stranách do…

Zobrazit více...

Kategorie