Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept

Telecí řízky s houbami a rýží

0.0
Telecí řízky s houbami a rýží

Potřebné ingredience

4 plátky telecího masa, 500 g vařené rýže, 150 g čerstvých hub (žampionů), 80 g Ementálu, 60 g sterilovaného zeleného hrášku, 60 g sádla, 60 g másla, 30 g hladké mouky, citronová šťáva, 100 ml vývaru z bujónu, petrželová nať, sůl. Na obložení řízků: 100 g žampionů, 30 g másla, 20 g cibule, 6 rajčat, petrželová nať, sůl.

Postup přípravy

Řízky na okraji několikrát nožem nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a na jedné straně proprášíme moukou. V pánvi na rozehřátém sádle je rychle pečeme po obou stranách do zlatohněda. Řízky pečeme nejdříve na pomoučené straně, pak je obrátíme a dopečeme.
Upečené řízky přendáme do máslem vymaštěného kastrolu a postavíme do tepla.
Ze šťávy z upečených řízků slijeme tuk. Přilijeme trochu vývaru, přidáme 20 g másla, jemně rozsekanou petrželku, citrónovou šťávu, osolíme, krátce povaříme a procedíme.
Do uvařené rýže vmícháme na plátky nakrájené a na másle podušené houby, hrášek a polovinu nastrouhaného sýra. Podle chuti přisolíme, promícháme a dobře prohřejeme.
Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, pak je oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a osolíme. V pánvi na 30 g rozehřátého másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku. Přidáme 100 g očištěných a na plátky nakrájených hub, rozkrájená rajčata, osolíme a společně vše opečeme.
Nyní rizoto napěchujeme postupně do naběračky vypláchnuté vodou, vyklopíme na střed mísy a posypeme zbylým sýrem. Kolem rizota rozložíme pečené telecí řízky, které přelijeme připravenou šťávou. Povrch řízků obložíme směsí opečených rajčat a hub.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie