Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Žampiony se sýrovo-ořechovou náplní

Žampiony se sýrovo-ořechovou náplní

Potřebné ingredience

Pro 4 strávníky-cca 12 větších žampionů (já jsem dnes měla malé) 1 sýr Cottage bez příchuti, cca 100g Nivy, 1 vejce, 2 pl drcených vlašských ořechů (ne mletých)1 cibule, kousek másla (lžička) sůl, pepř, petrželová nať, muškátový ořech (lze vynechat)

Postup přípravy

Ze žampionů vyndat nožičky, hlavy oblanšírovat (vhodit na cca minutu do vařící osolené vody) zcedit a nechat vychladit. Na másle orestovat drobně pokrájenou cibuli, nožičky ze…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houbová pohanka s kroupami

Houbová pohanka s kroupami

Potřebné ingredience

hrníček tmavé pohanky, hrníček velkých krup, 1-2 cibule, palička česneku, půl hrníčku nebo hrst sušených hub-čerstvé jsou samozřejmě lepší, sůl, pepř, drcený kmín, sádlo, máslo nebo uzený špek.

Postup přípravy

Sušené houby na několik hodin namočíme ve vodě, poté vyždímeme, čerstvé stačí nakrájet. Kroupy uvaříme v osolené vodě, pohanku jen zalít vařící vodou a nechat cca hodinu nabobtnat…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smetanové vídeňské noky-jednoduché, rychlé a výborné!!!

Smetanové vídeňské noky-jednoduché, rychlé a výborné!!!

Potřebné ingredience

5 rohlíků-nejlépe včerejších,2 vejce, 80g hrubé mouky, 1 smetana ke šlehání, sůl, sekaná petrželka (nemusí být)

Postup přípravy

Rohlíky nakrájet na kostičky, zalít vajíčky rozšlehanými se solí a smetanou, zamíchat, ale nehňácat rukou, byly by pak ubité... nechat chvíli stát, pak zamíchat mouku a petrželku,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smažený marinovaný patizon

Smažený marinovaný patizon

Potřebné ingredience

1 střední patizon, olivový olej,kari, čerstvá bazalka,kmín,mletý pepř česnek,sůl,2 vejce, kukuřičné lupínky neochucené (corn flakes),mléko, hladká mouka, slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

Patizon oloupat, rozkrojit napůl a pak příčně nakrájet na plátky, vykrojit měkké středy s peckama, zůstanou takové nepravidelné podkovy. Krájet na plátky 0,5 cm, ne tlustší!…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Strapačky s kyselým zelím a slaninkou

Strapačky s kyselým zelím a slaninkou

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 1 kg oloupaných syrových brambor 500g hrubé mouky sůl kyselé zelí (cca 750 g) slanina nebo uzený špek

Postup přípravy

Strapačky: oloupané brambory nastrouháme na jemno nebo rozmixujeme (rychlejší) zamícháme mouku a sůl, přes síto naházíme do většího množství vařící osolené vody. Vaříme cca 7…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slovenské bryndzové halušky

Slovenské bryndzové halušky

Potřebné ingredience

1 kg brambor 500g hrubé mouky sůl 1 kysaná smetana 1/2 kelímku 30% smetany 250g bryndzy uzený špek

Postup přípravy

Brambory oloupeme a rozmixujeme v mixeru najemno, přidáme sůl a mouku, vymícháme dohladka. Naházíme přes haluškové síto do většího hrnce s vařící osolenou vodou, promícháme a…

Zobrazit více...

Kategorie