Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Puntíkovaný pro radost

Puntíkovaný pro radost

Potřebné ingredience

mramorový korpus od Dáši(onasi), krém - paříž z ledových kaštanů, potaženo marcipánovou hmotou od Petry(petatrn)

Postup přípravy

pro inspiraci

Zobrazit více...
DORTY
Kočičí dort pro mamku k narozeninám...

Kočičí dort pro mamku k narozeninám...

Potřebné ingredience

Mramorový korpus od Dáši (Dáša V. (onasi) ID 9782) , jen trochu poupravený, uvnitř krém z bílé čokolády (též od Dáši), pod marcipánem krém nastavovaný kaší....potahovací hmota od Olga L. (pentilka) ID 50846, ozdoby z marcipánu od Ariel (Marcela P. (Arielll) ID 126509)

Postup přípravy

Sice mě málem stál život, ale nakonec myslím, že se povedl. Mamce se moc líbil, je velká milovnice koček a tak jí kočičí smečka číhající v trávě na myšku udělala velkou radost.

Zobrazit více...
DORTY
Narozeninový...

Narozeninový...

Potřebné ingredience

čokoládový korpus, pařížská šlehačka, čokoládový krém, marcipán....vše od Zdenky R. (aero-orion) ID 79855.....moc moc děkuju za pomoc!!!

Postup přípravy

Není úplně dokonalý, ale je to můj první potahovaný tak příště už to snad bude lepší :-)
Musím ještě vychytat technologii výroby marcipánové hmoty :-)
Ale všem se moc líbil…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rumový chlebíček

Rumový chlebíček

Potřebné ingredience

4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce hrubé mouky

náplň:
2 lžíce rumu
2 lžíce džemu
2 vrchovaté lžíce cukru svařené v 1/16 vody

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, jemně vmícháme žloutky a postupně přidáváme mouku. Do vymazaného a hrubou moukou vysypaného srnčího hřbetu nalijeme těsto a pečeme ve slabě…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pravý marcipán

Pravý marcipán

Potřebné ingredience

120g oloupaných sladkých mandlí
120g cukru moučka
1 bílek

Postup přípravy

Na drobounko nasekané mandle (já je mlela v mlýnku na ořechy, ve kterém dělám i strouhanku, byly tak akorát, ale myslím, že by mohly být i úplně na jemňounko, např. robotem nebo…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Štrúdl - nejlepší těsto co jsem kdy dělala

Štrúdl - nejlepší těsto co jsem kdy dělala

Potřebné ingredience

těsto:
220g hladké mouky, 80g hrubé mouky, 140g másla, 2/3 kelímku bílého jogurtu, 1 žloutek, špetka soli,

náplň:
jablka (cca. 5-6 větších jablek, většinou to odhadnu), cukr krystal, mletá skořice, hrozinky, sekané vlašské ořechy, strouhanka

+vajíčko na potření

Postup přípravy

Mouku a máslo promneme (na vále nebo v míse je to jedno, ale musí se to dělat rukama, jinak to nejde). Přidáme jogurt, sůl, žloutek a vypracujeme hladké těsto. Jde to velmi snadno…

Zobrazit více...

Kategorie