Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Rumový chlebíček

0.0
Rumový chlebíček

Potřebné ingredience

4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce hrubé mouky

náplň:
2 lžíce rumu
2 lžíce džemu
2 vrchovaté lžíce cukru svařené v 1/16 vody

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, jemně vmícháme žloutky a postupně přidáváme mouku. Do vymazaného a hrubou moukou vysypaného srnčího hřbetu nalijeme těsto a pečeme ve slabě vyhřáté troubě 30 minut.
Upečený chlebíček necháme úplně vychladnout a potom mu uřízneme vrchní část (jakoby takovou pokličku), zbytek vydlabeme tak aby stěny a dno zůstaly cca.1cm tlusté (dobře se to dělá, když se chlebíček vrátí zpátky do formy). To co vydlabeme si dáme stranou do misky, ještě to budeme potřebovat :-)
Cukr svaříme na bublinu (tak to píšou v knížce, v praxi to znamená, že necháte rozpustit cukr ve vlažné vodě, potom ho zahříváte na sporáku a hlídáte aby se cukr nechytal stěn hrnce. Míchala jsem cukrovou vodu metlou takže když se mi mezi jednotlivými částmi drátků začali tvořit "pevné bubliny" a já do nich foukla a ony odletěli, ale jen po jedné bublince, bylo to hotové. Těžko se to popisuje, ale ta cukrová voda potom v metličce vytvoří takové, no vypadá to jako když se fouká do bublifuku, jen je to z cukru :-) ). Do svařeného cukru přimícháme džem (já dala jahodový a bylo to dobré) a rum. Směs potom smícháme s vydlabanými drobečky a naplníme s ní chlebíček. Okraje "pokličky" potřeme marmeládou a přilepíme ji tak na vršek chlebíčku. Dáme vychladit (můžete i zatížit, ale nevím jestli je to opravdu nutné, myslím, že to drží i bez toho).
Na závěr můžeme potřít jakoukoliv polevou. Já to mám polité citronovou polevou z vody, moučkového cukru a citronové šťávy.
Bylo to opravdu vynikající, sladké a hned to zmizelo, ale musím upozornit, že se mi to tak úplně nepovedlo, protože mi po upečení chlebíček "spadnul" a místo krásného nadýchaného koláče jsem měla propadlinu :-( ale stejně to chutnalo výborně, tak omluvte nevzhlednost toho výtvoru na fotografii....držím palce ať se vám to povede lépe než mě ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

s-arka 22. 6. 2008, 6:49
Martino, super popis, myslím, že brzy vyzkouším :-) A vzhled? Budu ráda, když se mi povede aspoň z poloviny jako vám ;-) (clamp) (clamp) (clamp)
VeverkaVanda 23. 6. 2008, 22:20
@s-arka Tak držím palečky aby se povedl....kdyžtak dejte vědět jak to dopadlo... :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie