Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Pruhovaný chlebíček

0.0
Pruhovaný chlebíček

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 400 ml mléka, 1 čokoládový pudinkový prášek, 2 PL cukru. Jablečná náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, 100 g cukru krupice, 20 g másla, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody, šťáva z ½ citronu. Dále: 8 kousků Be Be sušenek kakaových, 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku, zdobení (zde slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě).

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (11 minut).
Z vychladlého korpusu vykrojíme dva pruhy velikosti chlebíčkové formy. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií. Na dno položíme pruh piškotu.
Uvaříme čokoládový pudink a horký nalijeme na piškot. Necháme vychladnout.
Očištěná a nastrouhaná jablka s cukrem a máslem chvilku podusíme, zalijeme ve vodě rozmíchaným pudinkovým práškem, přivedeme k varu a 1 minutu povaříme. Dochutíme citronovou šťávou.
Polovinu horké jablečné kaše nalijeme na pudink, proložíme sušenkami a zalijeme zbytkem kaše. Přiložíme druhý piškotový plát a necháme v chladu ztuhnout.
Vyklopíme na tác, odstraníme fólii, polijeme čokoládou a dozdobíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie