(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
LUXUSNÍ ČOKOLÁDOVÝ - LANÝŽOVÝ DORT

Potřebné ingredience
Suroviny těsto: piškot který mám v dalších receptech,jen do něj přidávám trochu kakaa. Suroviny poleva: 200g smetany ke šlehání (kelímek Kunín), 350g čokolády (40-50% kakaa),
Postup přípravy
Postup krém:
V menším hrnci zahřejeme smetanu.
Jakmile začíná vařit ji odstavíme a nasypeme do ní nalámanou čokoládu.
Mícháme drátěnou metlou až se čokoláda spojí se smetanou.
Vzniklou hladkou hmotu necháme mírně vychladnout.
Opět, čím je hmota teplejší, tím je řidší, takže ji použijeme jakmile má hustotu vhodnou na potírání dortu.
Třetinu polevy namažeme mezi dva korpusy, třetinu na povrch a třetinu na boky.
Potření dortu se vůbec neobávejte, záměrně nechávejte tahy lžící či nožem.
Dort pak dáme ztuhnout do ledničky, ale před podáváním ho nechte ovlažit na pokojovou teplotu.
V menším hrnci zahřejeme smetanu.
Jakmile začíná vařit ji odstavíme a nasypeme do ní nalámanou čokoládu.
Mícháme drátěnou metlou až se čokoláda spojí se smetanou.
Vzniklou hladkou hmotu necháme mírně vychladnout.
Opět, čím je hmota teplejší, tím je řidší, takže ji použijeme jakmile má hustotu vhodnou na potírání dortu.
Třetinu polevy namažeme mezi dva korpusy, třetinu na povrch a třetinu na boky.
Potření dortu se vůbec neobávejte, záměrně nechávejte tahy lžící či nožem.
Dort pak dáme ztuhnout do ledničky, ale před podáváním ho nechte ovlažit na pokojovou teplotu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kachna22
(upraveno)
1. 3. 2016, 14:19
Proč lanýžový?
nahlásit

Petik 74
(upraveno)
20. 2. 2016, 8:55




nahlásit