Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ STEHÝNKA S BROKOLICÍ

KUŘECÍ STEHÝNKA S BROKOLICÍ

Potřebné ingredience

kuřecí stehýnka,koření na kuře,sůl,brokolice,máslo

Postup přípravy

Stehýnka nakořeníme,osolíme,dáme do zapékací mísi,podlijeme vodou a poklademe máslem,proložíme brokolicí a dáme péct asi na 1 hodinu-pozvolna. Příloha jakákoliv ke kuřeti!

Zobrazit více...
OVOCE
Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Potřebné ingredience

3kg očištěných a pokrájených jablek,1/2l vody,40dkg cukru,2 vanilkové pudingy.

Postup přípravy

Jablka dusíme do rozvaření ve vodě,potom rozmixujeme a přidáme cukr-povaříme. Do dalšího 1/2l studené vody rozmícháme pudingy,vlijeme do rozmixovaných jablek a necháme projít…

Zobrazit více...
HOUBY
VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ

VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Nasbírané čerstvé Václavky,sádlo,cibule,ml.paprika,kmín,sůl,majoránka,hl.mouka.

Postup přípravy

Cibulku opražíme na sádle s kmínem,přidáme nasekané omyté Václavky a podusíme do měkka,potom zaprášíme ml.paprikou a trochu orestujeme,zalijeme vodou,ochutíme solí a přivedeme k…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo

Potřebné ingredience

Čerstvé fazolky(špargle),smetana,hl.mouka,máslo,ocet,podravka,sůl,cukr.

Postup přípravy

Fazolky uvaříme v jemně osolené vodě asi 1/2hoďky,na másle uděláme světlou jíšku a zahustíme,potom podle hustoty rozředíme smetanou,okyselíme převařeným octem,aby se omáčka…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maso-zeleninová pánev

Maso-zeleninová pánev

Potřebné ingredience

Vař.brambory z předešlého dne,hov.maso,šunka,cibule,kápie,rajče,soj.omáčka,sůl,olivový olej.

Postup přípravy

Vše si nakrájíme na kostičky. Cibulku opražíme na oleji,přidáme kápii a rajče,chvíli podusíme,aby pustilo šťávu,pak přidáme zbytek surovin,zakapeme sojovkou a dle chuti osolíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Houbové karbenátky

Houbové karbenátky

Potřebné ingredience

Houby,mleté maso,cibule,strouhanka,česnek,majoránka,sůl,pepř,vejce,kmín.

Postup přípravy

Vydusíme houby na cibulce-ochucené solí a kmínem. Kolik máme hub tolik dáme mletého masa,zamícháme s vajíčkem,strouhankou,sůl,majoránka,pepř,česnek a vydušené zcezené houby.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy NESCAFÉ

Řezy NESCAFÉ

Potřebné ingredience

30dkg polohrubé mouky,15dkg moučkového cukru,10dkg rozpuštěného vlahého másla,3 lžíce oleje,2 celá vejce,1 lžička NESCAFÉ,3 lžíce kakaa,1/4l mléka,1 lžíce rumu,1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Vše pořádně promíchat,nalít na pečícím papírem vyložený či olejem vymazaný plech. Pečeme na 180°C asi 15 minut. Po vychladnutí potřeme polevou. POLEVA: Celou čokoládu na vaření…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská z čerstvých rajčat s hovězím masem

Rajská z čerstvých rajčat s hovězím masem

Potřebné ingredience

Rajčata,cibule,petržel,mrkev,celer,bob.list,celá skořice,nové koření,sádlo,hl.mouka,cukr,sůl.

Postup přípravy

Cibuli nahrubo osmažíme do růžova na sádle,přidáme rajčata,koř.zeleninu-vše nakrájené na kostky,list,skořici a nov.koření a podusíme,na to nasypeme mouku a trochu posmažíme …

Zobrazit více...
POLÉVKY
KULAJDA

KULAJDA

Potřebné ingredience

Brambory,sušené houby,12%smetana,kopr,vejce,houbový bujón,sůl

Postup přípravy

Do hrnce dáme nakrájenou bramboru,bujón,sůl,houby-zalijeme vodou a vaříme. Před koncem vlijeme smetanu a nakrájený kopr na jemno,rozkvedlané vajíčko a provaříme,můžeme dochutit…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka se šunkou,olivami a kapií

Panenka se šunkou,olivami a kapií

Potřebné ingredience

Vepř.panenka,10dkg šunky,1balíček zelených oliv,pórek,čerstvá červená kapie,kečup,olivový olej,pepř,sůl.

Postup přípravy

Panenku naklepeme,okořeníme solí a pepřem a zprudka opečeme na oliv.oleji,na to vysypeme všechny pokrájené ingredience a pokapeme kečupem,dusíme asi čtvrt hodinky,aby vše změklo.…

Zobrazit více...

Kategorie