FRANCOUZSKÝ DEZERT
Potřebné ingredience
800g, ovoce(nejlépe jablek, ale může být i jiné), 100g másla, 100g cukru, 1žloutek, 100g hl. mouky, 1vanilkový cukr na posypání.
Postup přípravy
Do máslem vymazané pečící formy dáme na kousky nakrájená jablka nebo jiné ovoce.. kousky by měli být veliké tak 2x2cm, aby se jablka úplně nerozvařila.Jablky se poklade celá…
KEFÍROVÁ BUCHTA - VYNIKAJÍCÍ
Potřebné ingredience
TĚSTO - 3 skleničky od hořčice polohrubé mouky, 1 a půl skleničky od hořčice moučkového cukru, 0,5skleničky od hořčice oleje, 1lžíce jedlé sody, 2lžíce kakaa, 2-3lžíce rumu, 1,5l kefíru... NA POLEVU - 15dkg moučkový cukr, 3lžíce horkého mléka, 2lžíce rozpuštěného másla, 2lžíce kakaa, trochu rumu
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto zaděláme kefírem , hmotu pečte na vymazaném a vysypaném plechu. Teplou buchtu pak polijte polevou.
Francouzská pizza s cherry rajčátky -JEDNODUCHÁ A…
Potřebné ingredience
Pro 4lidi NA TĚSTO - 300g mouky, 15cl mléka, 30g droždí, 10cl olivového oleje NA OBLOHU - 1kg cherry rajčat, 10g sušeného oregana, 5cl olivového oleje, čerstvé listy bazalky, 100g oliv z Nice(můžete i jiné pokud tyto neseženete), sůl, pepř
Postup přípravy
Těsto - Nechte rozpustit droždí v troše vlažného mléka, pak do toho ručně přimýchejte mouku, zbytek mléka, olivového oleje a sůl. Když bude těsto vláčné rozprostřete je do olejem…