přírodní kvásek
Potřebné ingredience
bio žitná mouka hladká, voda
Postup přípravy
první den smícháme 200 ml vlažné vody a 200g žitné mouky, poprášíme moukou, dáme na teplé místo,nejlépe u radiátoru, přikryjeme utěrkou a necháme kvasit do druhého dne. Druhý den…
špaldový bio chléb
Potřebné ingredience
350 ml vlažné vody, 3 lžíce jablečného bio octa, 350g hladké celozrnné špaldové bio mouky, 350g hrubé celozrnné bio mouky, 15 g soli, droždí (nejlépa Alnatura), 2 lžičky bio mletého kmínu Sonnentor
jedinečný průvodce éčky
Potřebné ingredience
http://www.bionebio.cz/pub/Ecka.pdf
Tofu placičky s hořčicovou omáčkou
Potřebné ingredience
1 bílé nebo česnekové tofu, 2 manší mrkve, 1 cibule, sůl, česnek, 5 lžic špaldové celozrnné mouky, 2 lžíce maizeny, majoránka od Sonnentor
na omáčku: 1 lžíce bio hořčice, 3 lžíce šťávy z bio citronu
Postup přípravy
Tofu si rozdrolíme v rukou, přidáme nahrubo nastrouhané mrkve, najemno nasekanou cibuli, suché ingredience, česnek, majoránku, sůl. Vypracujeme tužší těsto a smažíme menší…
Jahelné koláčky
Potřebné ingredience
1 hrnek bio jáhel od probio, 2 hrnky moštu, sůl, špetka perníkového koření od Sonnentor.
Na krém potřebujeme půl pytlíčku bio nesířených rozinek, 4 sušené bio meruňky, půl lžíce Tahini másla, trochu moštu
Postup přípravy
Jáhly dáme vařit s moště, kořením a solí cca 15 minut, nejprve na velký plamen, poté oheň stáhneme. Když jsou jáhly vařené, tak tyčovým mixerem uděláme kašičku, můžeme přilít…
Tuřín
Potřebné ingredience
půl tuřínu, máslíčko, jarní cibuilka
Postup přípravy
tuřín oloupeme a nakrájíme jako brambory, vaříme jednou tak déle než brambory. Je vynikající
Smažený Tempeh obalovaný v hrašce
Potřebné ingredience
1 už smažený Tempeh, 2 lžíce hrašky, voda do hrašky
Postup přípravy
Koupíme si smažený Tempeh, dále si koupíme jemnou hrašku. Tempeh si podélně rozkrojíme a krájíme malé tyčinky, které obalujeme v hrašce. Smažíme na palmovém olje. Jako přílohu…
Mrkvový salátek z mrkve a jablíčka, posypaný klíčky
Potřebné ingredience
2 mrkve, 3 jablíčka, sušené pšeničné klíčky, na ozdobu rozinky
Postup přípravy
mrkek a jablíčko nastrouháme najemno a smícháme. Sypeme sušenými klíčky a zdobíme rozinkami
Zeleninová polévka s kapáním ze špaldové celozrnné…
Potřebné ingredience
1 porek, 2 mrkvičky, 100 g celeru, máslo. na kapání 3 lžíce špaldové celozrnné mouky hladké, 1 vajíčko, voda, kvalitní sůl
Postup přípravy
Na másle lehce osmahneme zeleninku, přidáme sůl a zalijeme pramenitou vodou. VAříme tak 20 minut, poté dáme kapání. Musí to být řídká kašička, kterou za stálého míchání vléváme do…
Segedínský guláš se seitanem a celozrnnými knedlíky
Potřebné ingredience
1 balení seitanu natural, 1 balení zelí kysaného, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 sojová smetana, kmín od Sonnentor, na zahuštění špaldová mouka celozrnná hladká, sůl, sladká papriky od Sonnentor asi 3 lžíce
na knedlíčky: 500 g hrubé mouky celozrnné, voda, sůl, droždí
Postup přípravy
Nakrájíme si cibulky a orestujeme na kvalitním bio oleji, přidáme utřený česnek, kmín a papriku. Zalijeme vývarem. Po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájený seitan. Po další 15…