Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
přírodní kvásek

přírodní kvásek

Potřebné ingredience

bio žitná mouka hladká, voda

Postup přípravy

první den smícháme 200 ml vlažné vody a 200g žitné mouky, poprášíme moukou, dáme na teplé místo,nejlépe u radiátoru, přikryjeme utěrkou a necháme kvasit do druhého dne. Druhý den…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
špaldový bio chléb

špaldový bio chléb

Potřebné ingredience

350 ml vlažné vody, 3 lžíce jablečného bio octa, 350g hladké celozrnné špaldové bio mouky, 350g hrubé celozrnné bio mouky, 15 g soli, droždí (nejlépa Alnatura), 2 lžičky bio mletého kmínu Sonnentor

Postup přípravy

dáme na program Sprint nebo Klasik.

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
jedinečný průvodce éčky

jedinečný průvodce éčky

Potřebné ingredience

http://www.bionebio.cz/pub/Ecka.pdf

Postup přípravy

čtěte pozorně!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 bílé nebo česnekové tofu, 2 manší mrkve, 1 cibule, sůl, česnek, 5 lžic špaldové celozrnné mouky, 2 lžíce maizeny, majoránka od Sonnentor
na omáčku: 1 lžíce bio hořčice, 3 lžíce šťávy z bio citronu

Postup přípravy

Tofu si rozdrolíme v rukou, přidáme nahrubo nastrouhané mrkve, najemno nasekanou cibuli, suché ingredience, česnek, majoránku, sůl. Vypracujeme tužší těsto a smažíme menší…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jahelné koláčky

Jahelné koláčky

Potřebné ingredience

1 hrnek bio jáhel od probio, 2 hrnky moštu, sůl, špetka perníkového koření od Sonnentor.
Na krém potřebujeme půl pytlíčku bio nesířených rozinek, 4 sušené bio meruňky, půl lžíce Tahini másla, trochu moštu

Postup přípravy

Jáhly dáme vařit s moště, kořením a solí cca 15 minut, nejprve na velký plamen, poté oheň stáhneme. Když jsou jáhly vařené, tak tyčovým mixerem uděláme kašičku, můžeme přilít…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tuřín

Tuřín

Potřebné ingredience

půl tuřínu, máslíčko, jarní cibuilka

Postup přípravy

tuřín oloupeme a nakrájíme jako brambory, vaříme jednou tak déle než brambory. Je vynikající

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smažený Tempeh obalovaný v hrašce

Smažený Tempeh obalovaný v hrašce

Potřebné ingredience

1 už smažený Tempeh, 2 lžíce hrašky, voda do hrašky

Postup přípravy

Koupíme si smažený Tempeh, dále si koupíme jemnou hrašku. Tempeh si podélně rozkrojíme a krájíme malé tyčinky, které obalujeme v hrašce. Smažíme na palmovém olje. Jako přílohu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvový salátek z mrkve a jablíčka, posypaný klíčky

Mrkvový salátek z mrkve a jablíčka, posypaný klíčky

Potřebné ingredience

2 mrkve, 3 jablíčka, sušené pšeničné klíčky, na ozdobu rozinky

Postup přípravy

mrkek a jablíčko nastrouháme najemno a smícháme. Sypeme sušenými klíčky a zdobíme rozinkami

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s kapáním ze špaldové celozrnné mouky

Zeleninová polévka s kapáním ze špaldové celozrnné…

Potřebné ingredience

1 porek, 2 mrkvičky, 100 g celeru, máslo. na kapání 3 lžíce špaldové celozrnné mouky hladké, 1 vajíčko, voda, kvalitní sůl

Postup přípravy

Na másle lehce osmahneme zeleninku, přidáme sůl a zalijeme pramenitou vodou. VAříme tak 20 minut, poté dáme kapání. Musí to být řídká kašička, kterou za stálého míchání vléváme do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Segedínský guláš se seitanem a celozrnnými knedlíky

Segedínský guláš se seitanem a celozrnnými knedlíky

Potřebné ingredience

1 balení seitanu natural, 1 balení zelí kysaného, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 sojová smetana, kmín od Sonnentor, na zahuštění špaldová mouka celozrnná hladká, sůl, sladká papriky od Sonnentor asi 3 lžíce
na knedlíčky: 500 g hrubé mouky celozrnné, voda, sůl, droždí

Postup přípravy

Nakrájíme si cibulky a orestujeme na kvalitním bio oleji, přidáme utřený česnek, kmín a papriku. Zalijeme vývarem. Po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájený seitan. Po další 15…

Zobrazit více...

Kategorie