Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Horké ovoce pod peřinou

Horké ovoce pod peřinou

Potřebné ingredience

450 g pevných šťavnatých jablek - oloupaná a nakrájená na plátky
250 g mraženého lesního ovoce (já zkoušela ostružiny)
250 g mascarpone nebo zakysané smetany
85 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
25 g másla

Na těsto:

200 g hladké mouky prosáté s práškem do pečiva
85 g na kousky nakrájeného másla
50 g krupicového ckuru (nejlépe hnědého)
150 ml mléka
kůru z 1 citornu

Postup přípravy

Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažeme máslem(opravdu ne větší a raději vyšší a hlubší) .
Jablka osmažte na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přimíchejte lesní ovoce a…

Zobrazit více...

Kategorie