Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Horké ovoce pod peřinou

0.0
Horké ovoce pod peřinou

Potřebné ingredience

450 g pevných šťavnatých jablek - oloupaná a nakrájená na plátky
250 g mraženého lesního ovoce (já zkoušela ostružiny)
250 g mascarpone nebo zakysané smetany
85 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
25 g másla

Na těsto:

200 g hladké mouky prosáté s práškem do pečiva
85 g na kousky nakrájeného másla
50 g krupicového ckuru (nejlépe hnědého)
150 ml mléka
kůru z 1 citornu

Postup přípravy

Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažeme máslem(opravdu ne větší a raději vyšší a hlubší) .
Jablka osmažte na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přimíchejte lesní ovoce a cukr a přendejte do formy.
Připravte těsto - změklé máslo zpracujte s moukou a práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vmíchejte cukr a citron. kůru. Nakonec přilijte mléko a lehce promíchejte.
Troubu si předehřejte na 180 - 200 °C. Na ovoce v zapékací míse nandejte mascarpone nebo smetanu a rozetřete. Pak na to nandejte lžící těsto - dělejte takové kopečky. Směs pešte 20-25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou.
Po vyndání nechte chvíli vychladnou a ještě teplé podávejte.
Tenhle recept jsem našla v časopise Apetit.
Je to rychlé, jednoduché a strašně dobré!
Dá se to jíst i vychladlé - teda pokud vám to vydrží.
Pokud je vás doma víc, tak byste možná měly dělat rovnou dvě dávky :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie