Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Roláda z vepřové panenky plněná mozzarelou a sušenými rajčaty s polentou

Roláda z vepřové panenky plněná mozzarelou a sušenými…

Potřebné ingredience

panenka, mozzarela, sušené rajčata, bazalkové pesto, provensálské bylinky (nebo jiná směs bylinek v mlýnku), olivový olej, kysaná smetana polenta, olivový olej

Postup přípravy

1. panenku podélně rozřízneme, rozklepeme na větší plát, který potřeme pestem, poklademe sušenými rajčaty a plátky mozzarely, svineme, zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Potřebné ingredience

listové těsto, vepřová panenka, cilule, česnek, rajský protlak, hrubozrná hořčice, bílé víno, tymián, zeleninový bujon (wurtzel), sůl, pepř, vajíčko

Postup přípravy

1. Připravíme si "omáčku" - cibuli na drobno, orestovat, přidat prolisovaný česnek, zalít vínem, přidat protlak, hořčici a nasypeme bujón, provaři a vydusit na hodně husto (bude…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky

Plněná vepřová panenka s omáčkou a noky

Potřebné ingredience

maso: vepřová panenka, sušené švestky, koření (já používám citornový pepř od justu - http://www.just.cz/produkty/koreni_b/k4183), olivový olej omáčka: máslo, šalotka, rajský protlak, červené víno, med, povidla, tymián, sušené švestky noky: 50 g másla, 200g polohrubé mouky, sůl, mléko, vajíčko

Postup přípravy

maso:
- panenku nakrájíme na špalíky tak silné, aby se daly ještě proříznout pro vytvořní kapsy - cca 1 cm
- prořízneme kapsičku
- do kapsičky vtlačíme sušenou švestku

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka (ale může být prakticky cokoli) ve smetanovo-rajčatové tandori majdě

Panenka (ale může být prakticky cokoli) ve smetanovo…

Potřebné ingredience

Vepřová panenka (myslím, že by se hodilo jakékoli jiné maso - kuřecí prsa, vepová plec ...- tomu samozřejmě přizpůsobit délku dušení), cibule, kysaná smetana, rajský protlak, koření tandori masala, okurky s lákem

Postup přípravy

1. Na drobno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět.
2. Přidáme panenku nakrájenou na silnější plátky. Posypeme tandori. Necháme zatáhnout.
3. Podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nudličky z panenky se smetanou a sušenými rajčaty - za 10 minut hotovo!!!

Nudličky z panenky se smetanou a sušenými rajčaty - za…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, sušené rajčata, bujon wurtzel (z dm), kysaná smetana

Postup přípravy

Na pánvi s trošinkou tuku (rama Culinesse) osmahneme na drobné nudličly nakrájenou panenku. Nadrobíme bujón. Vše restujeme dokud se panenka nezatáhne. Pak přidáme na proužky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Vepřová panenka s houbovou omáčkou a šťouchanými…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, bazalkové pesto, olivový olej, provensálské bylinky; houby (sušené, čerstvé), cibule, mouka, voda, pepř (směs barevných), sůl; brambory, anglická slanina, jarní cibulka, kmín, máslo

Postup přípravy

1. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky (asi 1 cm).

2. Tence potřeme pestem, posypeme bylinkama a zakápneme olivovým olejem. Necháme marinovat.

3. Krátce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky na tymiánu, houbách a pivu s pohankovým rizotem

Vepřové závitky na tymiánu, houbách a pivu s…

Potřebné ingredience

vepřové řízky (krkovička), anglická slanina (libová), vajíčko, okurky (ve sladkokyselém nálevu), jarní cibulka, cibule, žampiony, hrubozrná hořčice, světlé pivo, cibule, olej, pohanka, hrášek, česnek, sůl, pepř, tymián, hladká mouka

Postup přípravy

1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické, čtvrtinkami vajíčka uvařeného natvrdo, kouskem kyselé okurky a kouskem cibulky. Zavineme.
2.…

Zobrazit více...

Kategorie