Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený lilek s mletým masem

Zapečený lilek s mletým masem

Potřebné ingredience

Větší lilek nebo 2 menší; malá cibule; mleté hovězí maso; rajská omáčka s krájenými rajčaty; koření na špagety; sušená bazalka nebo čerstvá; sůl; olivový olej; mozzarela; malé rajče

Postup přípravy

Omytý lilek rozkrojím podélně, odříznu zelenou "šťopku", vydlabu vnitřek až mám vaničku, osolím a nechám vyplakat, pak osuším papírovým ubrouskem.
Na kapce olivového oleje si…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagne se špenátem

Lasagne se špenátem

Potřebné ingredience

Lasagne - mně stačila půlka krabičky, mleté maso (jedna vanička), rajská omáčka s kousky rajčat (1xplechovka, 1x krabička bez rajčat), cibulka, olej, koření na omáčku (koření na špagety, oregano, bazalka, sůl), mléko, hl.mouka, kousek másla, muškátový oříšek, pepř, jedno velké rajče nebo dvě malé, 3 mozzarely (já měla po 100g), strouhaný parmazán, čerstvý listový špenát, nebo jedna zmrzlá kostka bonduel

Postup přípravy

Červená omáčka: menší cibulku nakrájet na drobno, na olivovém oleji osmahnout, přidat mleté maso, až ztmavne, přidat rajské omáčky (nebo jen jednu, dle chuti a požadovaného…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

5OOg polohrubé mouky, 3 vanilkové cukry, citronová kůra, 1 droždí, 250ml teplého mléka, 50g rozpuštěného másla, 1 lžíce rumu nebo podle libosti, 4-5 žloutků, špetka soli, marmeláda

Postup přípravy

Přísady smíchat, nechat tak 2 hodiny vykynout.

Zobrazit více...

Kategorie