Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Zapečený lilek s mletým masem

0.0
Zapečený lilek s mletým masem

Potřebné ingredience

Větší lilek nebo 2 menší; malá cibule; mleté hovězí maso; rajská omáčka s krájenými rajčaty; koření na špagety; sušená bazalka nebo čerstvá; sůl; olivový olej; mozzarela; malé rajče

Postup přípravy

Omytý lilek rozkrojím podélně, odříznu zelenou "šťopku", vydlabu vnitřek až mám vaničku, osolím a nechám vyplakat, pak osuším papírovým ubrouskem.
Na kapce olivového oleje si osmahnu cibulku a přidám mleté maso, přidám vydlabaný a na kostičky nakrájený vnitřek lilku, rajský protlak, může se přida ještě třeba malá krabička rajského protlaku bez rajčat, ať je omáčka řidčí nebo voda nebo kdo má rád kečup, přidám koření na špagety, špetku soli, sušenou bazalku nebo čerstvou nebo obojí, chvíli nechám povařit.
Do pekáčku si na dno dám trochu hotové omáčky a vložím lilky, naplním do poloviny omáčkou, pokladu na kolečka nakrájenou mozzarelu a na kostičky rajče (nemusí být), může se přidat ještě například listový špenát, na to ještě omáčku a dám do rozpálené trouby. Na chvilku s pokličkou nebo alobalem s dírkama na "dýchání", peču na 250°C v elektrické troubě cca 45 minut, záleží na velikosti lilku. Hotové to je, až je lilek na prošťouchnutí vidličkou měkký.
Omáčky je hodně, vždycky mi tak polovina zbyde, takže druhý den pak jenom uvařím špagety a smíchám s omáčkou :-)
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

susa 29. 7. 2009, 19:40
Květo děkuji za recept, lilek super a hned jsem na Vaše doporučení uvařila špagety a byl oběd na dva dny, jen jsem lilek nakonec posypala sýrem a nechala roztéct, a bylo (clamp) Petra (F)
daginek 23. 6. 2009, 14:00
vypadá výborně, určitě vyzkoušíme (jidlo). díky za inspiraci (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie