Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Zlatavé pirohy s brynzovou plnkou

0.0
Zlatavé pirohy s brynzovou plnkou

Potřebné ingredience

Těsto:1 větší brambora vař.ve slupce,1 vejce,špetka soli,asi 20dkg hl.mouky(záleží na velikosti brambory a vejce) Plnka:2 brambory(uvařené bez šlupky),150 g brynzy,lžíce másla,sůl a pepř dle chuti slanina nebo cibule

Postup přípravy

Bramboru nastrouháme na jemno a přidáme zbývající suroviny(pokud je těsto řídké,tak přisypeme mouku,pokud husté-přilijeme trochu mléka).Z těsta vyválíme placku asi 3mm silnou.Ingredience na plnku vidličkou rozmačkáme a spojíme dohromady.Tvořítkem na pirohy vykrajujeme kolečka(pokud nemáme stačí hrnek) a okraje přitiskneme vidličkou,plníme lžičkou náplně.Dáme vařit do osolené vody.Až pirohy vyplavou,tak vaříme asi minutku.Po důkladném okapaní smažíme dozlatova na tuku(nejlépe na sádle).Posypeme vyškvařenou slaninkou pokrájenou na kostičky.Nejlepší na zapití je mléko nebo kyška.

náplň

vykrajování

z tohoto množství surovin uděláme asi 16 kousků

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jazumi 24. 10. 2009, 17:18
znám pirohy od kamarádky ze Slovenska....ale jen je uvaří a ozdobí kysanou smetanou - a jsou výborné (Y) (Y) (Y) (jidlo) .... určitě vyzkouším i ty vaše [A] (H) (F)
Murr2 26. 10. 2009, 16:55
@jazumi Jani,vyzkoušejte a uvidíte.Ta kůrčička má něco do sebe. :-pBrynzu nemusím,ale tyto pirohy jsou super (zajic)mějte se fajn (hello)
Ilonáček 23. 6. 2009, 11:40
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Murr2 23. 6. 2009, 11:47
@Ilonáček moc vám děkuji za potlesk a tímto i své tchýni za to,že mě to naučila ;-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie