(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Zlatavé pirohy s brynzovou plnkou
Potřebné ingredience
Těsto:1 větší brambora vař.ve slupce,1 vejce,špetka soli,asi 20dkg hl.mouky(záleží na velikosti brambory a vejce) Plnka:2 brambory(uvařené bez šlupky),150 g brynzy,lžíce másla,sůl a pepř dle chuti slanina nebo cibule
Postup přípravy
Bramboru nastrouháme na jemno a přidáme zbývající suroviny(pokud je těsto řídké,tak přisypeme mouku,pokud husté-přilijeme trochu mléka).Z těsta vyválíme placku asi 3mm silnou.Ingredience na plnku vidličkou rozmačkáme a spojíme dohromady.Tvořítkem na pirohy vykrajujeme kolečka(pokud nemáme stačí hrnek) a okraje přitiskneme vidličkou,plníme lžičkou náplně.Dáme vařit do osolené vody.Až pirohy vyplavou,tak vaříme asi minutku.Po důkladném okapaní smažíme dozlatova na tuku(nejlépe na sádle).Posypeme vyškvařenou slaninkou pokrájenou na kostičky.Nejlepší na zapití je mléko nebo kyška.
náplň
vykrajování
z tohoto množství surovin uděláme asi 16 kousků
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jazumi
(upraveno)
24. 10. 2009, 17:18
znám pirohy od kamarádky ze Slovenska....ale jen je uvaří a ozdobí kysanou smetanou - a jsou výborné .... určitě vyzkouším i ty vaše
Murr2
(upraveno)
26. 10. 2009, 16:55
@jazumi
Jani,vyzkoušejte a uvidíte.Ta kůrčička má něco do sebe. Brynzu nemusím,ale tyto pirohy jsou super mějte se fajn
Ilonáček
(upraveno)
23. 6. 2009, 11:40
Murr2
(upraveno)
23. 6. 2009, 11:47
@Ilonáček
moc vám děkuji za potlesk a tímto i své tchýni za to,že mě to naučila