Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Závin (pirožky) s brynzou a dýní Hokkaido

0.0
Závin (pirožky) s brynzou a dýní Hokkaido

Potřebné ingredience

balíček listového těsta (lépe čerstvé, mražené není ono), 120 g brynzy, 80 g očištěné dýně, 2 stroužky česneku, lžíce sekané petrželky, mléko či vejce na potření, sezamová nebo jiná semínka na ozdobu

Postup přípravy

Dýni nastrouháme na jemno, smícháme s česnekem nakrájeným na plátky. Krátce orestujeme na pánvi, smícháme se strouhanou brynzou a petrželkou. Z listového těsta vyválíme placky jako na závin.
Orestovanou dýni rozprostřene na placky a svineme.
Záviny klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 195 stupňů Celsia (175 stupňů Celsia v horkovzdušné) asi 25 minut.

Pokud si chceme vyhrát místo závinu tvoříme pirohy. Postup je stejný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lienka26 26. 10. 2010, 12:29
(Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie