Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
topinambury - recepty

topinambury - recepty

Postup přípravy

Topinambur je velmi stará a delikátní zelenina nasládlé chuti. Velice prospěšná našemu zdraví. Používáme na saláty, v polévkách, dušené, smažené, zapékané.

Polévka z…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Co je to dýně Hokkaido

Co je to dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

Dýně HOKKAIDO - VÝBORNÁ PRO MALÉ DĚTI jde o chuťově výbornou a nutričně velmi cennou drobnou odrůdou dýně, ceněná hlavně makrobiotiky.

Postup přípravy

Má sladkou chuť a je sytá, přitom lehce stravitelná, pokrmům dodává i nádhernou barvu. Velmi pomáhá při detoxikaci organismu a při onemocnění žaludku, slinivky či sleziny. Je…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Krémová polévka z dýně Hokkaido *** i pro malé děti

Krémová polévka z dýně Hokkaido *** i pro malé děti

Potřebné ingredience

1 dýně Hokkaido, 1l vody, bazalka, Solčanka nebo mořská sůl, 1lžíce kvalitního oleje

Postup přípravy

Dýni i se slupkou dobře omyjeme. Ostrým nožem ji rozkrojíme na dvě půlky, odstraníme semena a dýni nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou, vaříme do změknutí…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kašička z dýně Hokkaido

Kašička z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

od 7.měsíce:
100g brambor
200g dýně hokaido
1 žloutek
10g bio máslíčka

Postup přípravy

Omyté a oloupané brambory zalijeme vodou, aby byly těsně pod hladinou a vaříme do poloměkka. přidáme
očištěnou dýni, zbavenou semínek a nakrájenou na kostky. a vaříme při…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bio těstovinky s omáčkou z dýně Hokkaido

Bio těstovinky s omáčkou z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

Balíček Bio těstovin (Plus) 200 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce čerstvě strouhaného parmezánu (Gran Moravia - Plus), 2 lžíce nakrájené petrželky, nebo bazalky, sůl (bylinná sůl - Solčanka)
Omáčka: 800 g nastrouhané dýně, kousek másla, 115 g nadrobno nakrájené bílé cibule nebo šalotky, sůl, špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy

V menším hrnci nebo pánvi se silným dnem rozpustíme při nízké teplotě máslo, přidáme cibuli a špetku soli.
Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semena a nastrouháme. Nasypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Koláč z dýně Hokkaido

Koláč z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

1 až 2 šálky strouhané dýně Hokaido podušené s cukrem a citronovou šťávou, 1 šálek tekutého medu, 1 šálek oleje, 4 vejce, 3 šálky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenka rumu (1 dcl), 1 až 2 lžičky skořice, špetka muškátového květu, 1 šálek spařených hrozinek (nebo spařeného sušeného ovoce) 1 šálek sekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Dýni Hokkaido krátce podusíme s cukrem a citronovou šťávou a necháme vystydnout.
Ušleháme med, olej a vejce.
Pak přimícháme dýni, rum, mouku prosátou práškem do pečiva,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dýně Hokkaido s medem a ořechy

Dýně Hokkaido s medem a ořechy

Potřebné ingredience

1 porce
100 g až 150 g dýně Hokkaido oloupané, zbavené semen a nakrájené na kousky, kvalitní med v množství dle chuti, hrst oříšků podle libosti - vlašské, piniové, kešu,...

Postup přípravy

Kousky dýně rozhoďte do malé zapékací misky, polijte medem a posypte oříšky. Nechejte zapéct v předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia 30-35 minut.
Hotové porce můžete…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Závin (pirožky) s brynzou a dýní Hokkaido

Závin (pirožky) s brynzou a dýní Hokkaido

Potřebné ingredience

balíček listového těsta (lépe čerstvé, mražené není ono), 120 g brynzy, 80 g očištěné dýně, 2 stroužky česneku, lžíce sekané petrželky, mléko či vejce na potření, sezamová nebo jiná semínka na ozdobu

Postup přípravy

Dýni nastrouháme na jemno, smícháme s česnekem nakrájeným na plátky. Krátce orestujeme na pánvi, smícháme se strouhanou brynzou a petrželkou. Z listového těsta vyválíme placky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dýně Hokkaido s omáčkou

Dýně Hokkaido s omáčkou

Potřebné ingredience

8 plátků dýně Hokkaido (obsahuje provitamin A, vitamin C, B, bílkoviny, vlákninu, vápník, hořčík a železo.)
4 cibule
1 bobkový list
kmín
sójové mléko
umeocet
kuzu (maizena)
sůl

Postup přípravy

Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kmín, bobkový list, dýni, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Dýni vytáhneme, do omáčky přilijeme sójové mléko a zahustíme…

Zobrazit více...

Kategorie